Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov jako první dobyl soběslavskou tvrz

 
sobota, 21. října 2017, 21:24

Divizní derby na stadionu v Soběslavi mělo jasného favorita. Domácí nováček tu zatím neztratil ani bod a tuhle skvělou sérii hodlal prodloužit i proti Jankovu, který naopak na první body zvenčí čekal. Papírové předpoklady se nenaplnily, jankovská obrana byla neprostupná a soběslavským hráčům toho moc nedovolila. Odpověď na Bürgerovu dorážku hlavou nepřišla a tak souboj posledních dvou jihočeských šampionů skončil výhrou Jankovských.

Derby v 11. kole divize A mezi Soběslaví a Jankovem přineslo první porážku Spartaku na domácím trávníku. Domácí nezachytili začátek, který patřil soupeři. Ten se ujal rychle vedení a jednogólový náskok ve druhém poločase uhájil.

Spartakovci měli v živé paměti poslední dvě porážky s Jankovem z dob krajského přeboru (0:2 a 1:3), ale úvodní minuty nenaznačovaly, že by je chtěli odčinit. Daleko aktivnější totiž byli hosté. A už po sedmi minutách se dočkali odměny. Kapitán Maršán vnikl drze do šestnáctky, ze strany poslal střílený centr před branku, Kuník míč špatně zasáhl a dobíhající Vojtěch Bürger ho dorazil z brankové čáry do sítě.

Soběslav si vytvořila očekávanou převahu, ale jen těžko se dostávala přes obranný val Jankova. Brankáře Komárka ani pořádně neprověřila, protože střely většinou nenašly správný cíl. Jankov zahrozil podruhé ve 35. minutě a byla šance z kategorie gólových. Znovu u toho byl Maršán - obtočil se kolem protihráče a milimetrovým centrem za obranu našel hlavičkujícího Bürgera, který trefil jen Kuníka a Beránkovu dorážku zachránil před brankou vracející se Nohava.

Video se vyplatilo

Domácí se po přestávce snažili ze všech sil o vyrovnání, ale z trvalé převahy nic nevytěžili. Jen jednou jedinkrát našli skulinku v jankovské obraně. V 75. minutě se ocitl zcela sám na rohu malého vápna Šmídmajer, avšak s nabídnutou super šancí nenaložil dobře a vypálil pravačkou dva metry nad. Za zmínku stojí Vaňkova dělovka, která letěla přímo doprostřed branky, kde stál připravený Komárek. A když nezapršelo ani v závěru ze série soběslavských standardek, putovaly body na konto Jankova.

„Jankov se na nás dobře připravil. Uzavřel neprodyšně obranu a nám se do plných hraje špatně. Až na začátek jsme měli stálou územní převahu, ale vyloženou možnost jsme si vypracovali pohříchu jen jednu. Ostatní byly jen náznaky šancí,“ řekl Jihočeskému fotbalu po týmové večeři vedoucí soběslavského mužstva Vít Hromada. Jak ještě poznamenal, Spartaku chyběla rvavost a lehkost z předchozích domácích zápasů. „Musíme to odčinit venku, třeba už příště u prvních K. Varů,“ dodal.

V jankovském táboře zavládlo po prvním venkovním vítězství velké nadšení. Pohled do tabulky už je zase o mnoho radostnější. Čechovi svěřenci poskočili na desátou příčku. „Jsme moc rádi, že rozbor soupeře u videa se nám vyplatil. Nebyla to zbytečná práce. Kluci splnili naše pokyny do puntíku a za předvedený výkon zaslouží pochvalu. Až na jeden moment nepustili Soběslav do zakončení. Nejvíc jsme trnuli na konci, kdy domácí zahrávali čtyři rohy po sobě.  Šnůru tří jihočeských derby v řadě jsme zahájili vítězně,“ potěšilo jankovského asistenta trenéra Petra Maxu.

FK Spartak Soběslav – SK Jankov 0:1 (0:1)

Gól: 7. Bürger. Rozhodčí: Hrkal - Matyš, Eibl. Delegát: Peteřík. ŽK: 1:2 (Suchan – Kollár, Sedlic). Diváků: 250.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – T. Mazouch, M. Mazouch (69. Podráský), Nohava, Janoušek – Šmídmajer, Dvořák (69. Fischer). Trenér Radek Hajič.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Zajíc – Bürger, Kollár, Maršán (82. Fajtl), Beránek (70. Rytíř) – Šebelka (75. Armah), Mensah (21. Sedlic). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák