Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní lídr nezaváhal v Jankově, sedmigólová přestřelka patřila Roudnému

 
neděle, 17. září 2017, 20:14

V nedělních zápasech divize A se Jankov podruhé představil svým věrným fanouškům v Precis aréně. Soupeře měl nadmíru těžkého, první K. Vary. Vedoucí tým soutěže udeřil už v prvních vteřinách a v poklidu si dokráčel pro tři body. Roudné bylo v nervózním duelu v Sedlčanech střelecky pohotovější, ale o body se strachovalo až do závěrečného hvizdu. Podruhé v řadě vyhrálo venku a výrazně si polepšilo.

SK Jankov – FC Slavia Karlovy Vary 0:2 (0:1)

Góly: 1. Kalina, 65. Maňák. Rozhodčí: Košan - Cihlář, Kastl. Delegát: Novotný. ŽK: 3:1 (Maršán, Bürger, Armah - Geňo). ČK: 1:0 (59. Popelka). Diváci: 188

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger (66. Jirkovský), Maršán (46. Kollár), Kroneisl, Maurer (36. Armah) - Sedlic (80. Mensah), Šebelka. Trenér Ivo Čech.

Po třech měsících a šesti dnech se znovu v jankovské Precis aréně představil tým z Karlových Varů. Ten dorazil coby lídr tabulky v pozměněné sestavě, a také s novým názvem. Už jako FC Slavia Karlovy Vary však hosté toužili napravit právě tři měsíce staré vystoupení, kdy na jihu Čech prohráli 3:1. Spoléhat se chtěli na tradičně produktivní ofenzivní duo Geňo - Psohlavec.

S nadsázkou lze říci, že už v Budějovicích 1:0 vedli. Jan Kalina využil zaváhání Fajtla a v nějaké osmé vteřině zápasu zařídil Varům vedení - 0:1. Domácím trvalo zhruba deset minut, než se oklepali a po zbytek prvního poločasu drželi s favoritem krok. Za dobré atmosféry se už ale žádné šance diváci nedočkali. Za zmínku stojí jen střelecký pokus Šebelky nebo karlovarského Hudce z velkého úhlu do tyče.

V 48.minutě vyslal krásnou střelu Maňák, parádním zákrokem se blýskl Jan Komárek. Akcie Jihočechů klesly v 59.minutě, kdy byl za stažení Hudce vyloučen stoper Popelka. Přesilovku Slavia využila v 65.minutě tvrdou střelou Pavla Maňáka - 0:2. Ve zbytku utkání si vedení hosté zkušeně hlídali a zápas dovedli do vítězného konce.


TJ Tatran Sedlčany - Malše Roudné 3:4 (1:2)

Góly: 21. (pen.) a 83. Brotánek, 74. Němec – 44. O. Otepka, 45. (+1). Holub, 67. Růžička, 77. Píša. Rozhodčí: Duchoň - Machýček, Hádek. Delegát: Bobek. ŽK: 2:6 (Hájek, Hofman - Holub, M. Otepka, O. Otepka, Kössl, Tušer, Hřebejk). Diváků: 267.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík – Tušer, O. Otepka, Vávra (89. Samek) – Růžička, Bartoš (59. Svoboda), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

V Sedlčanech se strhla divoká přestřelka, i když to tak ze začátku nevypadalo. Celkem padlo sedm gólů a větší radost z nich měli roudenští hráči. Sice jako první inkasovali, ale potom už v gólových dostizích byli vždy vepředu.

Úvodní branku zaznamenal s přehledem z penalty Lukáš Brotánek a domácí se těšili na zisk bodů – 1:0. Ale to bylo značně předčasné. Jihočeši tentokrát po inkasované brance nesvěsili hlavu, naopak přidali na snaze. Tu korunovali v samotném závěru prvního poločasu, kdy dvěma slepenými góly Sedlčany zcela zaskočili. Nejprve v poslední minutě oficiálního času srovnal Ondřej Otepka a v nastaveném čase zajistil hlavičkou po trestném kopu vedení Jihočechů Lukáš Holub – 1:2.

Po pauze přidal třetí zásah v 67. minutě David Růžička. Nejprve se lobovaný míč odrazil od Capouchova břevna zpátky do pole a roudenský střelec už z dorážky nezaváhal - 1:3. A události neztrácely spád. Čtvrt hodiny před koncem střetnutí byl faulován jeden z domácích hráčů, ale rozhodčí ponechal výhodu. Toho využil k úniku a úspěšnému zakončení Dominik Němec – 2:3. Po pár minutkách trestali Jihočeši počtvrté, radost jim zajistil po trestném kopu zblízka skórující kapitán Jakub Píša – 2:4.

Závěr byl pořádně vyhecovaný. Jak na hřišti, tak v hledišti. Středočeši neklesli do kolen a stále se hnali kupředu. V 80. minutě nařídil rozhodčí po střetu roudenského gólmana Hřebejka se soupeřovým útočníkem, že se bude proti hostům kopat druhá penalta. Jenže malšanská jednička, která cítila křivdu, ji Brotánkovi bravurně zneškodnila. Tlak zúročily Sedlčany za tři minuty kontaktním gólem Lukáše Brotánka – 3:4. V závěru si ještě vytvořily dvě slibné šance, při druhé vyhlavičkoval volej domácího hráče od tyče jeden z roudenských obránců, ale cenné tři body putovaly k Malši.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Je to super, další tři body jsou naše. Zápas jsme začali velice dobře a měli jsme i šance. Například Bartoš šel dvakrát sám na gólmana, ale ten ho vychytal. No a přišla penalta, po které jsme prohrávali. Ale kluci dřeli a mač se potom pro nás vyvíjel dobře. Do konce poločasu jsme stačili stav obrátit a měli jsme tím pádem navrch. Po pauze jsme přidali další gól a začalo být jasno. Sice jsme se ještě přetahovali o výsledek, ale myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Závěr byl hodně hektický, ale zvládli jsme ho. Body jsou cennou odměnou.“

Napsal(a) Milan Šíma, SK Jankov | Foto Jan Škrle