Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslavské střelce zastoupil proti Doubravce obránce Michal Hromada

 
sobota, 9. září 2017, 21:05

Spartakovci hostili ve druhém domácím střetnutí plzeňskou Doubravku. Dlouholetého účastníka divize porazil jihočeský nováček dvěma zásahy zadáka Michala Hromady, který se postaral o obrat v poslední půlhodině.

Domácí si byli vědomi toho, že přijede soupeř, který už Jihočechy mnohokrát potrápil. A pečlivě se na to také připravili. Snažili se co nejdříve zatížit konto hostů, aby poněkud zchladili jejich touhu po bodech. A možnosti byly. Janoušek pádil sám ze strany na Turka, ale trefil jenom jeho tělo. Stejně dopadl i Dvořák, jehož hlavičku také gólman Doubravky zkrotil.

Potom se hra uklidnila a míč se většinou pohyboval od jednoho pokutového území k tomu druhému. Těžko říci, kdo byl v těchto momentech úspěšnější, ale každopádně to byli oba brankáři, kteří v prvním poločase uhájili čisté konto.

Pauzu asi lépe strávili Západočeši, protože začali daleko živěji. Brabec je mohl přivést do vedení, ale jeho pokus skončil vedle pravé tyče Kuníkovy branky. Tohle varování nezabralo a přišel trest. Po autu z pravé strany se prosadil Daniel Skopový a domácí smutnili – 0:1.

Avšak naštěstí pro Jihočechy netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Za obranu hostů si naběhl Michal Hromada a přesným lobem poprvé překonal Turka – 1:1.

A boj o body se rozhořel nanovo. Hosté přidali na tempu a snažili se znovu získat vedení na svou stranu. Pohříchu pozapomněli na autora vyrovnávacího gólu Soběslavi Michala Hromadu. Ten jim definitivně zkazil náladu, když k němu po rohu propadl míč a bylo vymalováno – 2:1. Domácí si už s přehledem těžko nabytý náskok uhlídali a získali důležité tři body.

„Tak tohle bylo hodně důležité utkání s výborným koncem. Kluci ukázali, že si snad už na vyšší soutěž zvykají. Ještě to musí potvrdit také venku. Jedem do Plzně na Petřín, a ten doma ještě neprohrál. Bude to fuška,“ řekl Jihočeskému fotbalu Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi.


FK Spartak Soběslav - SK Senco Doubravka 2:1 (0:0)

Góly: 63. a 79. M. Hromada – 53. Skopový. Rozhodčí: Brychta - Čechlovský, Braun. Delegát: Mrázek. ŽK: 0:3 (Knakal, Künstner, Ungr). Diváků: 260.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – T. Mazouch (68. Fischer), M. Mazouch, Podráský, Janoušek (65. Chotovinský) – Nohava (75. Šmídmajer) – Dvořák (88. Žalda). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle