Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné se dočkalo první výhry v Č. Krumlově

 
sobota, 9. září 2017, 13:46

Bilance z divizních derby mezi Č. Krumlovem a Roudným vyznívala jasně pro domácí (mj. vloni 2:0, 1:0). Dnes byla tradice porušena. Slavojáci neodčinili ztráty ze dvou venkovních zápasů, zatímco malšané navázali na výkon z minulého derby se Soběslaví. A také konečně našli střelce. Stal se jím David Růžička, který rozhodl utkání dvěma góly v rozmezí čtyř minut.

Hostující trenér Rudolf Otepka překopal sestavu, na hrot vysunul Růžičku, na kraje zálohy stáhl útočníky Píšu s Markytánem. Poprvé nastoupila v obraně písecká posila Lukáš Holub. V prvních minutách byli aktivnější domácí, vytvořili si dvě slibné šance, ale prosadili se až v 18. minutě, kdy M. Otepka zahrál po souboji s Klivandou rukou a z nařízené penalty poslal Jakub Kabele Slavoj do vedení.

Otřesení malšané se rychle oklepali a už za sedm minut se jim podařilo vyrovnat. Ondřej Otepka poslal míč z trestného kopu přes zeď na bližší tyč a překvapil brankáře Hňupa. Domácí vypadli z role a do konce poločasu Roudné několikrát zahrozilo. Tušer po rohu hlavičkoval v ideální pozici nepřesně, Markytánův odvážný průnik do šestnáctky skončil jen rohovým kopem. Ve 43. minutě se srazili hlavami ve vzdušném souboji Dudák s Markytánem a oba museli střídat.

Dva Růžičkovy góly rozhodly

Slavojákům Dudák citelně scházel v obraně, kde vládl všem hlavičkovým soubojům. Pět minut po přestávce zahrál po Růžičkově střele domácí Švec v šestnáctce evidentně rukou, ale sudí nařídil jen roh. Spravedlnost nezůstala slepá, zdravě naštvaný David Růžička, který dostal za protesty žlutou kartu, z následné standardky hlavičkoval přesně na zadní tyč. Po dalším zaváhání krumlovské obrany unikl po křídle střídající Bartoš a naservíroval míč kolem jediného obránce Švece před prázdnou branku Davidu Růžičkovi, jemuž stačilo jen nastavit nohu.

Hosté zahrozili dvakrát nebezpečnými centry, které na poslední chvíli vyrážel Hňup, v posledních dvaceti minutách se soustředili na udržení dvougólového náskoku. Za domácí mohl snížit po rohu Zatloukal, ale střílel vysoko nad, z dálky to zkoušel jen o kousek vedle Wagner a Svoboda hlavičkoval po rohu mimo. Tečku za derby udělala rána Kabeleho, která zatřásla břevnem. Body zaslouženě putovaly k Malši, Roudenští byli efektivnější, domácí udělali v zadní řadě až příliš mnoho chyb.


FK Slavoj Č. Krumlov – Malše Roudné 1:3 (1:1)

Góly: 19. (pen.)  Kabele - 25. O. Otepka, 51. a 55. Růžička. Rozhodčí: Duda – Langmajer, Szikszay. Delegát: Urban. ŽK: 2:5 (Babka, Svoboda – Píša, O. Otepka, Kössl, Maršík, Svoboda). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák (44. Svoboda), Zatloukal – Beránek, Wagner, Novák, Sláma (62. Neckář) – Babka, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Píša (87. Turek), Tušer, O. Otepka, Vávra, Markytán (46. Bartoš, 86. Samek) – Růžička (72. Svoboda). Trenér Rudolf Otepka.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle