Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné pořád baží po prvním bodu. V Březové zaspalo začátek

 
neděle, 27. srpna 2017, 20:27

Před utkáním v Březové nezískalo Roudné v soutěži ani bod a na jeho kontě zůstávala nedůstojná nula. Takže úkol pro Otepkovy muže byl jasný, konečně nahradit nulu, aby tam přestala strašit. Ovšem člověk míní, fotbal mění. A tak tam po závěrečném hvizdu rozhodčího Duchoně hrozí stále. A po třetím kole stále výhružněji.

Jihočeši po dlouhé cestě vůbec nezachytili aktivní nástup domácích. Nedokázali se rychle zkoncentrovat a než se na hřišti zorientovali, už prohrávali. V 6. minutě ztratili malšané míč ve středu hřiště. Zmocnil se ho zkušený exligový Vaněček, prošel středem, přičemž využil zaváhání obou halvů, kteří mají tuhle oblast na starosti, a připravil gól pro Martince – 1:0.

A než se stačili Jihočeši vzpamatovat, smutnili podruhé po trefě Krličky. Při standardní situaci nedržel jeden z hostujících hráčů svoji pozici u přední tyče a míč propadl až za brankovou čáru – 2:0. Bylo vidět, že specifické hřiště dělá Roudeňákům problémy. Bylo menší a užší. To předznamenávalo, že fotbal bude plný soubojů bez větší naděje na nějakou větší kombinaci.

A Aby toho nebylo málo, ve 14. minutě zahrávali malšané standardní situaci, jenže při jejím zakončení rozjeli protiútok domácích. Po ztrátě míče přišel rychlý brejk, který zakončil svým prvním gólem Vaněček. Tentokrát tedy branku svým spoluhráčům nepřipravil, ale sám zaznamenal – 3:0.

Domácí vládli hřišti i ve druhém dějství, ale svoje příležitosti měli i Jihočeši. Nadějnou pozici měl Kořínek, ale ve slibné pozici si při zpracování balonu nastřelil vlastní ruku. Nervozita byla znát na všech hostujících hráčích.

Takže poslední slovo měli domácí a opět u toho nechyběl zkušený Vaněček. Zády k brance se pokoušel ovládnout míč, gólmana tedy prozatím nikterak neohrožoval. Přesto následoval naprosto neúčelný faul a zbytečná penalta. Tu si vychutnal sám Vaněček a přidal další záznam do listiny střelců – 4:0. A tentokrát se neprosadil ani střídající Markytán, který mohl dát alespoň čestný gól. Ale jeho střela zblízka skončila jenom na tyči branky Březové. A to bylo z obou stran vše.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zase jsme vyšli naprázdno. Udělali jsme spoustu chyb, které domácí potrestali. Na hřišti vládl Vaněček, kterého pamatuju z ligových trávníků ještě i já. Něco jsme si před utkáním řekli, ale jako by to kluci neslyšeli. Nedodrželi nic z našich pokynů. Byli nekoncentrovaní a doplatili jsme na to všichni. Znovu ani bod, navíc po velice špatném výkonu. Zatím jsme se snažili naše problémy řešit v klidu, ale jak to vypadá, bude muset přijít změna. V týdnu si to pořádně a důrazně vyříkáme, takhle to dál nejde. Vždyť jsme dali za tři kola jediný gól. Navíc v příštím kole přivítáme Soběslav, která teď ukázala svoji sílu proti Krumlovu.“


FK Olympie Březová - TJ Malše Roudné 4:0 (3:0)

Góly: 14. a 70. (11) Vaněček, 6. Martinec, 7. Krlička. Rozhodčí: Duchoň - Leška, Aubrecht. Delegát: Rauch. ŽK: 1:1 (Šaloun - Kössl). Diváků: 210.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík, Svoboda – Vávra, Tušer, O. Otepka (46. Turek), Bartoš (34. Kořínek, 55. Samek) – Růžička (70. Markytán), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle