Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V prvním divizním derby získal body nováček: Soběslav - Č. Krumlov 3:0

sobota, 26. srpna 2017, 21:54

Divizní nováček se poprvé představil svým fanouškům a tuhle premiéru náležitě oslavil. Nejenom výkonem, ale i výsledkem. Další premiéru připravili domácí funkcionáři svým fanouškům, když představili odchovance Filipa Vaňka (21), který přišel v týdnu z českobudějovického Dynama. A tou nejhezčí premiérou bylo vítězství nad doposud vedoucím celkem soutěže, Českým Krumlovem.

Svěřenci trenéra Radka Hajiče vstoupili do střetnutí aktivně a s viditelnou touhou potěšit své fanoušky prvním domácím gólem. Snažil se o to Nohava, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Stejně dopadl i nováček v soběslavském dresu Vaněk.

To samozřejmě nesedělo krumlovským protivníkům, kteří jsou zvyklí na jiný průběh zápasu. Takže se více vložili do utkání a fanouškům se častěji ukazoval i gólman Kuník. Hosté mohli jít do vedení, leč trma vrma po trestném kopu skončila bez úhony pro domácí branku.

A bylo to jako na houpačce. Taktovky se znovu zmocnili Soběslavští a povolali do akce krumlovského brankáře. Ten se musel činit poti snahám M. Mazoucha či Vaňka, ale odolával. To trvalo do 35. minuty, kdy Žalda předložil balon Jiřímu Šmídmajerovi, kterému se konečně podařilo překonat Hňupa – 1:0.

Počátek druhého dějství ovládali zpočátku hosté. Samozřejmě, jejich úkolem bylo smazat jednobrankové manko. Ale domácí jim díky zvýšené opatrnosti a bojovnosti skórovat nedovolili. Přesto dvakrát zazněla břevna obou branek. Z domácích se o to zasloužil M. Mazouch, na straně hostů jejich nejlepší hráč Klivanda.

Pak ale byli domácí nuceni změnit taktiku. Uzavřeli prostor před svou brankou a vyráželi do rychlých a nebezpečných brejků. A změna stylu také slavila úspěch. V 83. minutě zapracoval střídající Dvořák a jeho akci úspěšně zakončil Pavel Nohava – 2:0. A o dvě minutky později se prosadil sám Martin Dvořák s pomocí M. Mazoucha a Hromady - 3:0. Trenér Hajič prokázal dobrý instinkt, když čerstvého Dvořáka nasadil za Šmídmajera. Oba útočníci se tak zapsali do listiny střelců.

Co řekli Jihočeskému fotbalu po derby

Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi: „Pro nás to byl důležitý zápas, poprvé jsme se doma představili jako divizní celek. Snad jsme třemi body udělali fanouškům radost. Přitom to byl velice vyrovnaný zápas, ve kterém mohl vyhrát kdokoliv. My jsme v prvním poločase prokázali větší efektivitu, a tu jsme si přenesli i do toho druhého. Už v Sedlčanech kluci ukázali, že by nemuseli v divizi hrát druhé housle a všichni jsme rádi, že jsme to potvrdili před našimi fanoušky.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Proti Soběslavi jsme nepodali takový výkon, na který jsem zvyklý. Domácí vnesli do hry víc nadšení a touhy po vítězství. Našim klukům tentokrát chybělo víc srdíčka.“


TJ Spartak Soběslav - FK Slavoj Český Krumlov 3:0 (1:0)

Góly: 35. Šmídmajer, 83. Nohava, 85. Dvořák. Rozhodčí: Košan - Paták, Benedikt. Delegát: Ploch. ŽK: 1:0 (Vaněk). Diváků: 309.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (85. Janoušek), Nohava (83. Fischer), Podráský, M. Mazouch, T. Mazouch (90. Maršík) – Šmídmajer (65. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Persán, Svoboda (39. Babka), Wagner (83. Strapek), Novák, Sláma (84. Neckář) – Klivanda. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Nohava – Klivanda

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle