Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzimní loučení Slavoje bylo vítězné

 
středa, 23. listopadu 2016, 20:41

Středeční odpolední divizní dohrávka přinesla Slavoji dva hodně cenné body. Dokázal se oklepat ze sobotního nevydařeného derby v Jankově a po obětavém výkonu na samé hranici možností týmu vybojoval zápas se šťastným koncem. Vysoký favorit Motorlet, v jehož řadách nastoupily všechny opory, byl mnohem fotbalovější, ukazoval technickou vyspělost, ovšem ke své škodě pouze po českokrumlovskou šestnáctku. Víc mu slavojáci nedovolili a v rozstřelu o dodatkový druhý bod byli stoprocentní.

Před výkopem slavojáci poděkovali hrající zelenobílé legendě Honzovi Peťulemu, jenž se dnešním zápasem po téměř dvaceti letech služeb českokrumlovskému fotbalu aktivně loučil se Slavojem.

V zápase byla nejzajímavější první dvacetiminutovka, kdy bylo na oba týmy ještě dobře vidět. Postupně přibývala mlha a šero, zatímco fotbalovost se vytrácela. Hosté opakovaně hrozili Pyškem se Sodomou, zelenobílí se nenechali zahanbit a odpověděli pohlednou akcí zakončenou Persánem po spolupráci s Peťulem. A když domácí tým podržel skvělým vyběhnutím proti ostrostřelci Sodomovi brankář Trnka, šlo se do kabin bez gólů.

Po změně stran postupně sílila herní převaha Motorletu. Nebyla mu však nic platná, protože ji nedokázal přetavit v šance, natož góly. Penaltový rozstřel byl jednotvárný až do sedmé série. Všichni střelci jednoznačně realizovali své pokusy, až přišlo břevno napálené hostujícím Scharfem znamenající druhý bod do sbírky Slavoje. Ta tak po podzimu, který se vyvíjel prachbídně, nakonec čítá patnáct divizních bodů jako základ pro jarní odvety.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Jsme moc rádi, že se nám podařilo na favoritovi vybojovat dva body. Soupeř přijel kompletní, o to je náš zisk cennější. Hosté měli sice víc ze hry, ale přitom jsme mu nedovolili vytvořit si nějakou vyloženou příležitost. Všechny centrované balony do vápna jsme stačili odvrátit a Trnka v brance podal svůj stabilní kvalitní výkon. Kluci hráli na hranici svých možností a odměnu v podobě dvou bodů si určitě zaslouží. Pomohl i Kuba Wagner, jeho přítomnost byla znát. Svojí osobností znovu zapůsobil Vašek Beránek stejně jako Kuba Kabele. Ale to už bych měl vyjmenovat celý mančaft. Kluci dřeli jako koně a jsem taky rád, že jsme před svými fanoušky odčinili propadák z Jankova. Teď už nás čeká zasloužená dovolená a potom už zase jenom dřina v zimní přípravě. A že to žádná procházka nebude, to je snad každému jasný.“

Slavoj Český Krumlov – Motorlet Praha 0:0, penalty 7:6
Rozhodčí: Kvaček – Brychta, Tesař. Delegát: Míka. ŽK: 2:1 (Wagner, Persán - Kotrba). Diváci: 71. Penalty proměnili: Novák, Kabele, Beránek, Wagner, Mravec, Matěják, Švec – Ptáček, Štěpán Hájek, Rajnoch, Podzemský, Sodoma, Kotrba, neproměnil Scharf.

Slavoj ČK: Trnka – Švec, Kabele, Svoboda, Mravec – Tůma (89. Matěják), Wagner, Novák, Persán – Beránek, Peťule (76. Carda). Trenér Václav Domin. 

Motorlet: Foferka – Karbulka (59. Měska), Rajnoch, Scharf, Machurka – Lukáč (71. Ptáček), Kotrba, Jakub Hájek, Podzemský – Pyšek (67. Štěpán Hájek), Sodoma. Trenér Martin Poustka.

Napsal(a) Milan Šíma, František Lippl
 


 
Reklama