Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí nepůjdou do ČFL v roli favorita, ale kalkulují s ofenzivní silou

 
čtvrtek, 7. července 2022, 20:37

Písek – Do předchozího ročníku ČFL se písecký tým zapsal skvělým podzimem, po slabším jaru klesl z medailových pozic na konečnou osmou příčku. Realizační tým přesto většinou řešil příjemné starosti. Pracoval s omlazeným kádrem poskládaným převážně z domácího chovu nebo hráči z regionu a budoval sestavu pro budoucí léta. Podobným stylem se žlutomodří hodlají ubírat v nadcházející sezoně.

Letní přípravu zahájili fotbalisté na levém břehu Otavy ve svátek Mistra Jana Husa. Budou se pohybovat ve vlastním prostředí, první tři týdny je čekají tréninky každý všední den plus sobotní zápas. Potom trenéři dopřejí svým svěřencům volné čtvrtky. Herní prověrku obstará kvarteto soupeřů: Táborsko, Sparta B, Olešník (duel se výjimečně uskuteční v pátek) a v generálce Lom. „Zatím nemáme v plánu žádný dvoufázový trénink,“ upřesňuje hlavní kouč Milan Nousek ml., jenž pokračuje ve funkci společně s dosavadním asistentem Rostislavem Baďurou. 

Úvodní tréninkovou jednotku absolvovalo devatenáct borců. Ze stávajícího kádru chyběli dovolenkáři Ondřej Běloušek a Martin Voráček. Druhý z nich si užíval svatební cestu. Do přípravy se oba zapojí od pondělka 11. července. Zdravotní trable zatím nepustily do letního drilu ani mladíky Michala Kynkora, Filipa Hadáčka a Toma Bílého, kteří dosud pendlovali z kádru U19. Z dorostu přišli také Martin Kynkor a Jakub Smola, v záloze zůstává Václav Pícha. Zkoušku podstupuje i končící dorostenec Jan Vonášek, který se již prosazoval v A-týmu Olešníka. Určitou část tréninkového objemu absolvuje Adam Petr, jenž půjde na podzim zřejmě na hostování, aby nabral zápasovou praxi.

Prosadí se Bicenc s Valentou?

Po závěrečném mistrovském utkání minulé sezony doma s Rakovníkem oznámil klub odchody Karla Kulíka, Václava Hrachovce a Matěje Volfa. Žádné další nejsou v plánu. „Výjimka může nastat jedině v případě, že některý hráč dostane nabídku z vyšší soutěže,“ podotýká Milan Nousek ml. A příchody? Vedle zmiňovaného Jana Vonáška se objevil Ondřej Bicenc (ročník 2002) s vizitkou sedmi jarních gólů v barvách třetiligových Štěchovic. Trenérům se hlásil také zkušený útočník Tomáš Valenta (1996), jenž nosil písecký dres v sezoně 2019–20 a v uplynulém ročníku pomohl Spartě Kolín postoupit z divize do ČFL. „Dobře ho známe. Měl by patřit k lídrům,“ říká kouč.

Spojení Ondřeje Bicence a Tomáše Valenty dává Písku naději na solidní porci pěkných gólů. „Vidíme v nich ofenzivní sílu. Může být hodně veliká, pokud se bude klukům dařit,“ přitakává Milan Nousek ml. Novými tvářemi jsou také Jiří Vlček, naposledy kapitán příbramské rezervy v ČFL, a Stanislav Vokurka z divizních Tochovic. Pokračuje spolupráce s budějovickým Dynamem, byť jen velmi skromně po dodatečném postupu černobílého béčka do ČFL (prolog mistrovské sezony obstará derby Dynamo B – Písek). Ze Složiště přišel na zkoušku Karel Malý. „O cílech začneme mluvit po přípravě. Ale nejsme favorité, ani si nepřejeme záchranářské starosti,“ ujišťuje trenér.

Program přípravných zápasů

12.07. 18:00 FC Táborsko (doma)

16.07. 10:15 AC Sparta Praha B (doma)

22.07. 18:00 FK Olešník (venku)

30.07. 10:15 Sokol Lom (venku)

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle