Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Body z jihočeského derby zůstaly u Otavy

 
sobota, 27. června 2020, 11:53

Písek - Fotbalisté Písku porazili po velice dramatickém průběhu vedoucí celek Letní ligy Táborsko 3:2 a odpoutali se z posledního místa tabulky. Naopak hosté z Táborska si prohrou zkomplikovali cestu za celkovým vítězstvím v turnaji a budou o něj muset bojovat v úterním domácím duelu proti druhému béčku Viktorie Plzeň.

Domácí klub se před výkopem rozloučil se svým odchovancem a dlouholetým obráncem Davidem Kubišem, jenž míří do Blatné. Po úvodní oťukávané se v jihočeském derby dříve oklepali fotbalisté Písku, kteří se ve 24. minutě ujali vedení brankou Martina Helda, který se řítil sám na gólmana a po kličce uklidil míč do prázdné branky. Písek měl Ulbrichem a Maříkem další velké šance, těsně před poločasem však mohl inkasovat z kopačky Musiola.

Píseckým vyšel vstup do druhého poločasu a Tomáš Froněk, který byl hodně vidět už v prvním poločase, zvýšil po chybě táborské obrany na 2:0. V 57. minutě již mohlo být s Táborskem hodně zle. Brabec fauloval ve vápně střídajícího Majera a rozhodčí Tesař nařídil proti hostům pokutový kop. Míč si postavil Froněk, klid ale do domácích řad nevnesl. Testovaný Slávik mu penaltu chytil a Táborsko žilo dál. Ještě veseleji bylo na hostující lavičce v 66. minutě, kdy Emanuel Tolno nádherně vymetl šibenici Satrapovy svatyně a snížil na 2:1.

Ve chvílích, kdy hosté nabírali dech a jejich tlak narůstal, vyrobili zadáci Táborska další hrubku a Písek zásluhou Ondřeje Sajtla, který obloučkem přehodil vybíhající brankáře Slávika, znovu vedl o dva góly. I z této rány se však hosté dokázali vzpamatovat a pět minut před koncem Zbyněk Musiol zakončil dorážkou zblízka kombinační akci Kučery s Provazníkem. O dvě minuty později mohlo být srovnáno, Musiol ale Provazníkovu nabídku podruhé nezužitkoval a Písečtí mohou děkovat Satrapovi, že všechny tři body zůstaly u Otavy.

Milan Nousek (trenér Písku): "Štěstí se konečně přiklonilo taky na naši stranu. Jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli a dovedli ho do vítězného konce, i když soupeř měl v závěru více ze hry. Naše hra už taky nebyla ke konci tak uhlazená jako předtím, ale hráli jsme jako tým a díky tomu jsme vítězství nakonec ubránili. Byl to zápas nahoru dolů se šťastným koncem pro nás. Vzhledem k dobrému výsledku nás nakonec ani nemusela tolik mrzet neproměněná penalta. V závěru nás zachránil Satrapa."

Miloslav Brožek (trenér Táborska): "Dneska jsme všechny gólové situaci připravili Písku my. Hodně jsme chybovali a z toho radost nemám. Pro nás je to selektivní období a s hráči, kteří se opakovaně dopouštějí hrubých chyb, se budeme muset rozloučit. Našimi fatálními chybami jsme Písku výhru darovali. Moc mě mrzela neproměněná tutovka v samém závěru, protože aspoň na bod jsme dosáhnout mohli. Je škoda, když mužstvo pracuje a pak se nedočká odměny, protože jeho výkon devalvují triviální chyby."

FC Písek – FC MAS Táborsko 3:2 (1:0)

Góly: 24. M. Held, 49. Froněk, 79. Sajtl – 66. Tolno, 85. Musiol. Rozhodčí: Tesař – Urban, Matyš. ŽK: 2:4 (M. Held, Majer – Penc, Brožek (trenér), Navrátil, Schramhauser). Diváků: 250.

Písek: Satrapa – Benetka (81. Přibyl), Běloušek, Mařík, Hajdo - Froněk (80. Sigmund), J. Held, Pařízek, Ulbrich (65. Sajtl), Valenta (54. Majer) - M. Held (75. Sirotek).

Táborsko: Slávik – Alves, Penc (53. Brabec), Navrátil (70. Jáša), Icha (46. Dybala) - Majka (65. Schramhauser), Kučera, Boula (60. Vandas), Petr – Tolno (79. Provazník), Musiol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle