Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko porazilo Viktorku Žižkov hokejovým výsledkem

 
úterý, 19. května 2020, 23:08

Praha/Střížkov – Devět branek padlo v dalším utkání Letní ligy mezi Viktorkou Žižkov a FC MAS Táborsko. Jihočeši si v přestřelce připsali výhru 6:3.

Viktoriáni šli brzy do vedení po centru a hlavičce Bezdičky – 1:0. Vyrovnání přišlo také ze vzduchu zásluhou hlavičky Voleského – 1:1. V 19. minutě zahrávalo Táborsko rohový kop a ve skrumáži se důrazem prosadil Dybala – 1:2.

Zhruba po hodině hry využil další rohový kop Vandas – 1:3. Za pár minut předvedl Sima rychlý průnik na soupeřovu polovinu a suverénně skóroval – 1:4. Žižkov snížil Divišem, který tečoval centr z levé strany do velkého vápna – 2:4. Deset minut před koncem poslal míč do vápna Kučera, balon propadl až před Vandase, který ho uklízel do prázdné brány – 2:5. Další gól Táborska byl podobný, centr a na zadní tyči jako střelec číhal Mischnik – 2:6. Pražané v závěru podnikli rychlý brejk, který v náběhu zakončil Szotkowski – 3:6.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Vítězství je hezká tečka za zápasy minulého a tohoto týdne. Dnes jsme podali týmový výkon, přičemž v prvním poločase byli v naší sestavě hráči do 21 let. Nejstarší byl Mikoláš Jáša. Naše sestava z prvního poločasu odpovídá té, v jaké nastupoval na podzim B tým v krajském přeboru. Základní sestava podala kompaktní výkon, nepoložila se poté, co soupeř vedl. Mladí hráči dobře zápas rozehráli, zkušenější ho ve druhém poločase dotáhli. Znovu jsme dali příležitost mladíkům, například 17letému Hájkovi. Konečně jsme slízli smetanu za pracovitý výkon. Když shrnu zápasy posledních dnů, tak České Budějovice byly silným soupeřem, proti Vlašimi jsme sehráli výborný první poločas, proti Slavii B jsme se opět zlepšili a dnes jsme to korunovali. Až na inkasovanou branku zaslouží mladíci za první poločas absolutorium. Ve druhém poločase byla na obou soupeřích znát únava. Vstřelili jsme ještě čtyři branky a dalších pět mohli přidat. Jsem spokojen, že jsme v zápasech protočili 30 hráčů. Vše si vyhodnotíme, budou pohovory, s někým se rozloučíme. Ve středu si dáme turnaj mezi sebou a hráči dostanou do 8. června dovolenou. Pak nás čeká 9 zápasů ve 22 dnech. Teď je ale třeba také trochu odpočívat. Na závěr mohu říct, že o některé naše hráče je velký zájem na fotbalovém trhu.“

FK Viktoria Žižkov – FC MAS Táborsko 3:6 (1:2)

Branky: 8. Bezdička, 65. Diviš, 89. Szotkowski – 10. Voleský, 19. Dybala, 61. a 81. Vandas, 64. Sima, 87. Mischnik.

Žižkov: Hrubeš – Pavlík, Březina, Petrlák, Tusjak – Halgoš, Urbanec (46. Martan), Antl – Bezdička (46. Szotkowski), Čapek, Diviš.

FCT: Pecháček – Jáša, Dybala, Brabec, Icha – Vozihnoj, Schramhauser, Petr, Brabec – Voleský, Uzlík.
2. poločas: Pecháček – Nemergut, Navrátil, Penc, Janošík – Sima (78. Větrovský), Kučera, Musiol, Tolno – Vandas, Hájek (75. Mischnik).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková