Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První duel Letní ligy přinesl penaltovou prohru se Slavií B

 
pondělí, 18. května 2020, 16:25

Tábor – A tým FC MAS Táborsko má za sebou první utkání v rámci Letní ligy Metal Conexion Cup. Střetl se se Slavií B, které podlehl po penaltách 2:3. Zápas mělo Táborsko přitom rozehraný dobře, vedlo 1:0 a 2:1, za tohoto stavu neproměnilo penaltu. Soupeř na konci zápasu povedenou akcí vyrovnal a dva body si připsal po vítězném penaltovém rozstřelu (poměr proměněných penalt 3:4).

První gól Táborska zařídil Sima, který obešel i brankáře a před dotírajícím Vandasem si slavisté srazili míč do vlastní sítě – 1:0. Pak hosté překonali domácí presink a po pěkné akci a po centru zleva volejem vyrovnali – 1:1. Domácí Sima si po přestávce dobře zaběhl za obranu a trefil se ještě lépe – 2:1. Pět minut před konce Kropáček vyrovnal na 2:2. Penaltový rozstřel vyzněl lépe pro hosty.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Je mi líto, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Aplikovali jsme proti soupeři vysoký presink, Slavia dobře zakládala akce, jak to má nacvičené. My jsme se na to připravovali, měli jsme více šancí, Slavie sázela na rychlé protiútoky. Mladí slávisté byli velmi nebezpeční, zejména když jsme je nedostoupili. Jak šel čas a zápas se vyvíjel, četli jsme situace, měli jsme tak, v první půli jsme kromě gólu nastřelili ještě břevno a tyč. Viděli jsme zajímavý zápas, který byl střetnutím dvou fotbalových filozofií. Myslím si, že jsme byli o něco lepším týmem, měli jsme vyhrát, ale rozhodla zahozená penalta. Kdybychom vedli 3:1, asi bychom už zápas výsledkově zvládli. Soupeř, který má spoustu šikovných reprezentantů do 18 a 19 let, situace využil k vyrovnání. Mě těší, že jsme nasadili řadu mladých hráčů a odchovanců – Větrovský, Pavlík, Kubovský ad.“

FC MAS Táborsko – SK Slavia Praha B 2:2 (1:1), penalty 3:4

Branky: 15. a 62. Sima - 22. Šilhan, 86. Kopáček.

FCT: Zadražil – Alves, Navrátil, Penc, Janošík (80. Jáša) – Větrovský (58. Petr), Pavlík (55. Kubovský), Kučera, Tolno (46. Studnička, test z Dukly) – Sima (78. Dumbrovský), Vandas (73. Musiol).

SK Slavia B: 1. poločas: Markovič - Douděra, Matys, Štětka, Šilhan - Křišťan, Vít, Langhamer - Eichler, Vlasák, Zeronik.
2. poločas: Surovčík - Bárta, Neruda, Štětka, Šilhan - Kubáň, Kopáček, Rigo - Janoušek, Kneifel, Hroník.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama