Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neberu to na lehkou váhu, říká k současné situaci Jan Satrapa

 
sobota, 21. března 2020, 23:17

Písek - Městský sportovní areál v Písku zeje v těchto dnech prázdnotou. Jako všude jinde. Po vyhlášení nouzového stavu se fotbalový život zastavil. Hráči FC Písek už měli podruhé volný víkend a připravují se podle trenérských not individuálně. Nucenou pauzu tráví každý po svém. Jednička Jan Satrapa poctivě trénuje doma a k výběhům využívá blízký les.

Jak a kde trávíte nouzový stav?
Většinu času jsem doma. Buď koukám na filmy, čtu si knížky, momentálně od Mikea Tysona - Čistá pravda, nebo posiluji. Ven jdu jednou za čas nakoupit nebo se proběhnout do lesa.

A kde všude plníte individuální plán, který jste dostali od trenérů?
Hlavním místem k plnění individuálu se stal pokoj. Mám doma rotoped, expandery a další pomůcky, takže na ty základy mi to hravě stačí. Jinak uběhnu necelý kilometr a jsem pryč z města v přírodě.

Nosíte poctivě roušku?
Samozřejmě, neberu to na lehkou váhu. Tato situace je jako v týmovém sportu - všichni máme zodpovědnost za to, jaký bude výsledek.

Co říkáte na současnou situaci u nás a vlastně v celé Evropě?
Uvidíme, jak se to teprve celé vyvine. Evropu to zastihlo strašně nepřipravenou a to ve všech směrech. Ale my, jako Česká republika, to podle mě zvládáme ještě dobře v porovnání s okolními státy.

Jste se spoluhráči v kontaktu?
Jsem, pořád si posíláme fotky z tréninků, různé blbosti nebo hrajeme virtuální Člověče, nezlob se. Sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo (směje se).

Sval už je v pořádku? V závěru utkání s Vltavínem jste pustil do brány kolegu Vojtíška.
O zranění už ani nevím. Skoro celý týden, co jsme se připravovali na Domažlice, tak jsem trénoval zlehka a následná vynucená pauza to doléčila úplně.

Premiéra se vydařila nad očekávání. S výsledkem 5:0 nikdo nepočítal, že?
S takovým výsledkem určitě ne. Za celý podzim jsme nastříleli 21 gólů v 15 zápasech. Takže 5:0 v jednom utkání, i přes velké posílení útočných řad, nás nenapadlo. Každopádně nádhera.

Myslíte si, že se stihnout všechny soutěže na jaře dohrát?
To je ve hvězdách. Každým dnem chodí nová vládní nařízení o celkovém vývoji naší společnosti, takže odhadovat segment sportu je složité. Nicméně nejsme profesionální soutěž s většími závazky, takže podle mě se letošní sezóna ve třetí lize nedohraje.

Písek v ČFL drží po deseti letech medailové umístění. Asi by byla velká škoda, kdyby se už nerozjela…
No to mi povídejte... Tato sezóna je pro Písek po dlouhé době opět úspěšná jak herně, tak bodově. Byla by to škoda ji nedohrát. Vůbec nás nechci srovnávat, ale co má teprve říkat takový Liverpool...

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach, Jan Satrapa