Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Wermke dal přednost Písku před Moravou

 
úterý, 25. února 2020, 10:11

Písek - Kvalitního fotbalistu získali v posledních dnech do svých řad fotbalisté Písku. Novou posilou třetiligového týmu je záložník Roman Wermke. V předchozí sezoně se velkou měrou podílel na postupu českobudějovického Dynama do první ligy. Uplynulý podzim strávil na hostování v druholigovém Sokolově. V pátek se poprvé objevil na tréninku FC Písek a v sobotu už odehrál přípravný zápas v Hradci Králové.

Romane, jak došlo k tomu, že jste se narychlo ocitl v Písku?
V Sokolově skončil hlavní sponzor, takže se klub přednostně potřeboval zbavit hráčů, které platil, ale nebyli přitom jeho. To byl právě i můj případ. Oznámili mi to čtrnáct dní před vypršením přestupního termínu, což nebylo vůbec optimální. Nakonec to ale dobře dopadlo, protože jsem se domluvil s panem Voříškem v Písku a jsem rád, že jsem doma.

Řešil jste i jiné možnosti?
Přál jsem si odejít do nějakého prvoligového nebo druholigového klubu na Slovensku, už bylo ale pozdě. Týmy již měly soupisky uzavřené. Byla zde možnost angažmá v jednom třetiligovém mužstvu z Moravy, já jsem ale dal přednost Písku. Ve čtvrtek jsem volal trenéru Nouskovi a v pátek jsem se v Písku objevil na prvním tréninku.

Stačil jste v průběhu podzimu sledovat Písek? Víte, do čeho jdete?
Sledoval jsem ho, takže vím, že se mu na podzim dařilo. Je třetí a na druhé béčko Sparty ztrácí asi sedm bodů.

Znáte se s některými novými spoluhráči?
Znám bratry Heldovy. Oba, Kubu i Martina. Taky se znám s Froňkem. Dále je v Písku několik starších kluků, které jsem potkal v Dynamu. Neříkám, že jsme velcí kamarádi, ale víme o sobě. A ještě znám Tondu Presla, jenž hrál dlouho v Táborsku.

A jak se vám zamlouvají metody trenéra Milana Nouska?
Jsem v Písku teprve krátce a nic negativního nevnímám. Tréninky pod vedením trenéra Nouska mě baví, takže jsem spokojený.

Přemýšlíte už nyní, kde byste chtěl hrát v příští sezoně?
Je mi teprve 26 let, takže bych si ještě nechtěl zavírat dveře do velkého fotbalu. Samozřejmě bude záležet, jak se bude na jaře dařit mně individuálně i celému manšaftu.

Jistě byste si přál prožít v Písku mnohem příjemnější jaro než byl podzim v Sokolově?
Určitě, rozhodně jsme měli jiné plány. Bohužel jsme se ocitli ve špatné situaci a to je pak těžké se někam dostávat. Většině hráčů v Sokolově končí smlouvy a ohledně jejich fotbalové budoucnosti to nebudou mít jednoduché.

Určitě máte nemalou zásluhu na tom, že Dynamo nyní hraje v první lize. Jak jste se vyrovnal se skutečností, že jste se nestal členem prvoligového mužstva?
Když jsem se dozvěděl, že se do prvoligového kádru nedostanu, byl jsem hodně naštvaný. Už jsem se s tím srovnal, ale tenkrát jsem byl opravdu zapšklý. Věděl jsem, že na základní sestavu to asi nebude, věřil jsem však, že aspoň občas příležitost v lize dostanu.

V sobotu jste podstoupil premiéru v novém dresu. Jak byste zhodnotil vystoupení proti Hradci Králové, které skončilo porážkou 0:3?
Bylo znát, že Hradec je tradičním druholigovým týmem a že má ambice dostat se do baráže o postup do nejvyšší soutěže. Přesto si myslím, že jsme mu byli dobrým soupeřem. Dva góly jsme si víceméně zavinili sami. Netvrdím, že bychom Hradec snad přehrávali, ale ve hře byly pasáže, kdy jsme velice dobře kombinovali. Rozhodně jsme nebyli odevzdaným protivníkem.

Jak vidíte jarní ambice Písku v České fotbalové lize?
Bylo by hezké, kdyby se nám podařilo dobré výkony z podzimu zopakovat i na jaře. Ještě lepší by ale bylo přidat nějaké body navíc a postavení v tabulce vylepšit.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto fchk.cz