Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Asistentem trenéra u FC MAS Táborsko se stal Martin Bárta

 
pondělí, 9. prosince 2019, 17:22

Tento týden podepsal smlouvu do 30. 6. 2021 na pozici asistenta hlavního trenéra u A týmu FC MAS Táborsko Martin Bárta (ročník 1970). Ten je v Táboře dobře známý, neboť v letech 2000 až 2005 hrál za FK Tábor a také tu působil jako hrající asistent. Martin Bárta mj. kopal v 90. letech druhou ligu v Mostu, po skončení hráčské kariéry působil jako trenér v Benešově a také 6,5 roku vedl nedaleký celek SK Votice.

Ke kontaktu mezi FC MAS Táborsko a Martinem Bártou došlo zhruba v půlce listopadu. „Ředitel klubu Josef Holub mi volal, zda bych měl čas a chuť dělat asistenta u A týmu. Hned jsem věděl, že by mě to lákalo. V Táboře jsem hrával, něco jsem tam prožil. Neváhal jsem ani minutu,“ uvedl nový spolupracovník hlavního trenéra Miloslava Brožka. „S Mílou se známe dobře z Benešova, už jsme spolu hovořili. Zásadní věci jsme probrali,“ sdělil nový asistent. Právě tato funkce nebyla na podzim obsazena, trenér Brožek si půl sezony vystačil s trenérem gólmanů.

Ovlivnil Bártův návrat do Tábora fakt, že A tým po podzimu vede tabulku ČFL? „Dobře se na to kouká, že je Táborsko lídr. Ale je jen polovina soutěže. Viděl jsem Táborsko na podzim dvakrát, třikrát hrát a hned jsem si říkal, že je to favorit třetí ligy. Jeho hra má hlavu a patu. První místo v tabulce nemělo zásadní vliv na mé rozhodnutí, ale příchod je o to příjemnější,“ usmál se Bárta.

Kontrakt Martina Bárty začne platit od 1. ledna 2020, přičemž zimní příprava mužstva vypukne 6. ledna. Už teď v prosinci se ale nový asistent seznámí s týmem, bude mu představen. „Moc se těším, je to pro mě známé prostředí. Tábor je pro mě srdeční záležitost. Hodně se tu samozřejmě změnilo. Znám se s Kubou Navrátilem. Když jsem hrál v Táboře, tak on byl mladíček a začínal kariéru,“ dodal Martin Bárta.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko