Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko nedalo Rakovníku šanci a drží první pozici

 
pondělí, 21. října 2019, 13:35

Po prohře se Slavií B se FC MAS Táborsko utkal doma s předposledním Rakovníkem a po celý zápas nemohlo být pochyb, kdo zvítězí. Středočeši měli snad jen jednu střelu mimo branku, Táborsko dalo tři góly a další šance zůstaly nevyužity. O góly se postarali Musiol a Toutou, kteří jsou spolu se Zahálkou z Admiry na čele tabulky střelců s osmi zásahy. Také tým Táborska vede tabulku o šest bodů přes Spartou B, která má zápas k dobru.

Táborsko, které hrálo systém 4-3-3, šlo do vedení nad Rakovníkem poměrně záhy, v 17. minutě si na roh Kučery naskočil Musiol a hlavou otevřel skóre. Za dvě minuty byl Musiol v pokutovém území faulován brankářem Zachem a sám faulovaný penaltu proměnil. Krátce po přestávce přidal utěšenou ranou do víka třetí gól Toutou a diváci se těšili na střelecké hody. Ty však nepřišly, protože de Almeidovu pumelici vychytal brankář a dravý Tolno nemířil přesně.

Příští duel čeká na Táborsko venku: v pondělí 28. října v 10.15 v Praze na Admiře.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Myslím si, že jsme podali koncentrovaný výkon, který směřoval k naší výhře. Byl to možná zápas, který úplně nelahodil oku diváka, protože soupeř po celé utkání bránil na třiceti, čtyřiceti metrech, a to se se samozřejmě strašně těžce překonává. Pro nás to byl první zápas ryze tohoto typu. Ačkoliv to vypadlo jednoznačně, nejsou to jednoduché zápasy. Vy musíte překonávat zataženou soupeřovu obranu. Diváci chtějí, abychom dali co nejvíce branek, ale proti takovému soupeři není jednoduché hrát. My máme spíše brejkové mužstvo. Pokud rychle nepřekonáváme střední fázi, máme pak ve hře trochu problém. Pokud soupeř hraje na třiceti metrech od brány, prostoru je tam málo a musíte být přesní, musíte dobře zabíhat za obranu, musíte dobře odskakovat a hrát rychle. My jsme si vyzkoušeli jestli to jde, nebo nejde proti takovému soupeři hrát. Říkám pořád, máme na čem pracovat. Jsem rád za další výhru. To je to, co bylo podstatné.“

FC MAS Táborsko - SK Rakovník 3:0 (2:0)

Branky: 17. Musiol, 20. Musiol (pen.), 48. Touto. Rozhodčí: Drábek – Vít, Slavíček ŽK: 66. Penc, 76. Schramhauser – 19. Zach, 69. Červený, 80. Sklenka. Diváci: 709.

Táborsko: Zadražil – Rydval, Navrátil (K), Penc (68. Alves), Havrda - Schramhauser (80. Vozihnoj), Kučera, Novák (62. Tolno) - Toutou (80. Conde), Musiol, Vandas (62. Al Sarori).

Rakovník: Zach – Rendla, Pelyak, Jar. Červený (82. Sklenka), Severin (87. Jan Červený), Tvrz, Rohla (47. Vilímek), Krupička, Duchoň, Hamouz, Hejda.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle