Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Premiéru pod umělým osvětlením v Písku pojali domácí exhibičně. Smetli karlovarskou Slavii 3:0

 
sobota, 14. září 2019, 09:58

Duel osmého Písku s patnáctou Slavií Karlovy Vary v 6. kole ČFL se hrál u břehu Otavy poprvé v historii pod umělým osvětlením. Páteční podvečerní premiéra se domácím vydařila. Proti mladému lázeňskému celku předvedli zejména v úvodním poločase fotbalovou exhibici, z níž vytěžili tři góly. Mohlo jich být pět. Připsali si třetí vítězství v řadě za tři body, neinkasovali přitom ani jeden gól.

Písečtí nastoupili potřetí za sebou s Janem Satrapou v brance a přeškoleným obráncem Romanem Vávrou na hrotu. Na levé straně záložní řady se objevil rekonvalescent Tomáš Valenta. Proti soupeři koučovanému exstrakonickým Robertem Žákem nasadili domácí od začátku drtivou ofenzivu. Z pravé strany neúnavně tahal útočné akce krajní bek Ondřej Sajtl, zleva hrozil slávistům důrazný Tomáš Valenta podporovaný zezadu Štěpánem Holým. Střela Tomáše Valenty již ve 2. minutě prošla mimo pravou tyč, zakončení Ondřeje Sajtla o osm minut později skončilo na levé tyči. To už byla tutovka, stejně jako akce aktivního Ondřeje Sajtla s Jakubem Heldem v 16. minutě, kdy druhý jmenovaný zblízka přestřelil.

V 18. a 20. minutě se dvakrát za sebou vyznamenal karlovarský brankář Jiří Chára, jenž zlikvidoval pokusy Martina Helda a Tomáše Valenty. Jednadvacetiletý gólman ještě vícekrát podržel svůj tým a po zásluze byl vyhlášený jeho nejlepším hráčem. Nedosáhl však na přesnou střelu Tomáše Valenty, který ve 24. minutě po samostatné akci otevřel skóre. Tentýž hráč o šest minut později přidal druhou trefu do odkryté branky, když vytěžil z ukázkové přihrávky Ondřeje Sajtla. Nejhezčí moment nastal ve 35. minutě. Štěpán Holý na levém okraji pokutového území „vykoupal“ karlovarského beka a nacentroval přímo na nohu Romanu Vávrovi, jenž zblízka zvýšil na 3:0.

Ke čtvrtému gólu scházelo málo

Druhá půle už byla jenom odvarem té první. Hosté sympaticky nic nezabalili a snažili se aktivně napadat, ale v podstatě se nedostali do nebezpečné blízkosti písecké branky. Nezahrozili ani ze standardních situací. V 72. minutě zahrávali trestný kop zhruba dva metry před hranicí velkého vápna, ale míč letěl vysoko nad břevno. „Máme mladý tým. V létě jsme vyměnili asi osm hráčů. Bereme kluky z divize a krajského přeboru, kteří to zatím neutáhnou. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale našim akcím chybělo vyústění. V prvním poločase nás domácí potrápili aktivním nástupem, nám chybělo nasazení,“ komentoval porážku Robert Žák, jenž v minulosti trénoval také ligové Dynamo.

Domácí tým po změně stran už nevytvářel takový tlak jako v úvodních pětačtyřiceti minutách. Písečtí hráči nedotáhli některé slibné akce, třeba střídající Tomáš Benetka, dvojice Ondřej Sajtl – Štěpán Holý nebo ekvilibrista Tom Ulbrich. Ke čtvrtému gólu scházelo velmi málo v 86. minutě, kdy se k odraženému míči po střele Romana Vávry dostal z pravé strany Tomáš Benetka, ale jeho dobře mířenou dělovku zázračně prsty levé ruky vyrazil Jiří Chára na levou tyč a na roh. „V první půli jsme mohli dát o dva góly víc, ale jsme rádi, že jsme využili tři šance. Zaplať Pán Bůh, že to konečně přišlo. Celé utkání jsme kontrolovali a nepřipustili komplikace,“ ocenil kouč vítězů Milan Nousek ml.

FC Písek – FC Slavia Karlovy Vary 3:0 (3:0)

Góly: 24. a 30. Valenta, 35. Vávra. Rozhodčí: Drábek – Dusík, Čechlovský. ŽK: 0:2 (52. Pěkný, 79. Schettl). Diváků: 614.

FC Písek: Satrapa – Sajtl, Vacovský, Běloušek, Holý - M. Held (69. Benetka), Kulík, J. Held (76. Kubiš), Valenta (64. Petřík) – Ulbrich – Vávra.

Nejlepší hráči: Valenta – Chára.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle