Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První prohra Táborska přišla po penaltách

 
neděle, 8. září 2019, 13:00

V 5. kole Fortuna ČFL tým MAS Táborsko poprvé prohrál. Mužstvo odešlo poraženo po penaltách na půdě pražského Motorletu. Bod z venku se cení, ale klidně mohly být pro Jihočechy všechny tři.

Hosté šli do vedení po centru Kučery a hlavičce Navrátila, domácí srovnali vlastním a hodně nešťastným gólem De Almeidy. Po rozpačité první půli se Táborsko po změně stran výrazně zlepšilo a od 60. minuty jasně dominovalo, vytvářelo si šanci za šancí, ale nebylo schopno ani jednu proměnit.

Penalty se rozhodly až v 9. sérii, Táborsko třikrát pokutový kop nedalo (Vandas, Musiol, Conde), domácí neproměnili dvakrát. Příští neděli tým pojede do plzeňského areálu v Luční ulici, aby se tam porval o další body s rezervou Viktorie.

Hodnocení trenéra Miloslava Brožka: „První poločas byl vyrovnaný s tím, že my jsme do utkání nevstoupili dobře. Soupeř měl dvě situace, které zaváněly gólem. Pozdě jsme reagovali. Hrálo se na menším hřišti, na těžkém terénu. Byl to specifický, bojovný zápas, první tohoto typu. Měli jsme málo pohybu, hráli jsme pomalu, byli jsme všude druzí. Přesto jsme dali gól, Musiol pak nastřelil tyč, ale soupeř srovnal naším vlastním gólem. Do druhého poločasu jsme se zlepšili. Zápas se lámal po 60. minutě, kdy jsme poslali do hry tři nové hráče, ti nám hodně pomohli. Vytvořili jsme si festival šancí, zjednodušili jsme hru, ale nebyli jsme schopni do brány nic dotlačit. Ale takový je sport, stálo nás to body. To je jeden úhel pohledu, druhý je ten, že je to bod z venku. Na Motorletu soupeři moc bodovat nebudou. Jsme zklamaní, ale to nám nesmí vzít energii do dalšího zápasu s Plzní B.“

FK Motorlet Praha - FC MAS Táborsko 1:1 (1:1), penalty 6:5

Branky: 33. De Almeida (vlastní) - 20. Navrátil. Rozhodčí: Szikszay – Kubec, Cihlář. ŽK: 2:1 (25. Vojta, 34. Rajnoch – 51. Smetana). Diváků: 256.

Motorlet: Janáček – Čepelák (C), Rajnoch, Radosta, Vojta (70. Badocha), Fotr (84. Mařík), Měska, Žaloudek, Suk, Filip, Hurka (78. Jonáš).

Táborsko: Zadražil – De Almeida Navrátil (C), Penc, Smetana (66. Vandas) - Vozihnoj (83. Schramhauser), Kučera, Conde, Tolno (66. Havrda) - Toutou (66. Novák), Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař