Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL CUP: Táborsko vyřadily z poháru penalty

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 23:35

Nádherný zápas se smutným koncem pro FC MAS Táborsko. Takový byl středeční pohárový duel proti FK Varnsdorf. Diváci si přišli na své, fotbal servíroval lahůdky. Publikum vidělo osm gólů v normální hrací době a devět penalt, které se kopaly po druhém prodloužení. Po 90 minutách duel skončil hokejovým výsledkem 4:4.

Táborsko chtělo v poháru ukázat, že zvládne i druholigového soupeře a začalo zostra. V 7. minutě trefil Musiol tyč, v 11. minutě si Vozihnoj nádherně potáhl míč k vápnu a trefil se do víka. Bohužel se domácí přestali soustředit a za dvě minuty srovnal hlavou Kubista po rohovém kopu.

Táborsko si vzalo vedení zpět ranou Tolna ve 20. minutě, kterému míč prodloužil Musiol. A kanonáda pokračovala. Ve 41. minutě varnsdorfský Kim dotlačil na čáře střelu spoluhráče do sítě a pak se hosté ze Šluknovského výběžku dostali do vedení po pěkné brance Šimona. Na 3:3 ale těsně před přestávkou srovnal hlavou domácí kapitán Navrátil.

Druhá půle už byla opatrnější, defenzivy se probudily. Vedení si vzali hosté po hlavičce Bláhy, ale stav dorovnal opět hlavičkový Navrátil. Ten posléze nebyl daleko od hattricku. Táborsko mělo vítězství na kopačkách v 91. minutě, ale jinak výborně hrající Schramhauser tváří v tvář gólmanovi selhal. Když ani hosté neproměnili svou jasnou šanci, šlo se do prodloužení. Ani to vítěze neurčilo. Tento osud připadl penaltám, které hosté zvládli v poměru 3:5, když za domácí „jedenáctku“ neproměnil Vandas. Varnsdorf postoupil dál. 

Táborsko předvedlo proti profitýmu až na chyby v obraně skvělý výkon, který byl pozvánkou na nedělní mistrovský zápas proti Příbrami B. Vyřazení z poháru Jihočechy bolí, ale ze smutku se mohou poučit a zkušenosti zúročit ve Fortuna ČFL.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Divácky to bylo velmi atraktivní utkání, protože to bylo nahoru, dolů. Bylo tam naše vedení, soupeřovo vedení, byla tam spousta příležitostí zápas rozhodnout. Kdyby se servíroval takový fotbal každý týden, tak by se to divákům líbilo, až na tu smutnou tečku pro domácí. Vypadli jsme z poháru, takže nemůžeme být úplně spokojeni. Na svůj tým jsem nicméně hrdý, jaký předvedl výkon, že jsme byli schopni sehrát takové utkání. Na druhou stranu jsem zklamaný. Pocity se ve mně mísí. Celý zápas jsem si v hlavě promítal, jak zvládneme nedělní mistrovské utkání, které bude neméně těžké. Jde o to, abychom ho zvládli kondičně, ale hráči v poháru ukázali, že kondici mají. Hráli jsme v neděli ve Varech ve velkém teplu, dnes bylo opět kolem třiceti stupňů. Museli jsme hrát 120 minut. Nedá se říct, že bychom odešli kondičně. To je pozitivum. Dalším pozitivem je, že díky tomuto zápasu jsme získali další zkušenosti s rychlým a běhavým fotbalem, který Varnsdorf hraje. My si z toho zápasu můžeme spoustu věcí odnést: z hlediska organizace, jakou máme sílu, na čem máme pracovat, spoustu informací, kterému teď budeme zpracovávat. Věděl jsem, že v defenzivě mohou být okénka, protože nás předtím směrem dozadu nikdo pořádně neprověřil. Hráči musejí zažít takovou konfrontaci, aby mohli pracovat s informací, jak se v podobných situacích chovat.  Myslím si, že jsme za sto dvacet minut byli o něco lepším týmem, je proto škoda, že jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Jsem rád, že jsme pro diváky předvedli dobrou show se smutnou tečkou. Věřím, že v neděli budeme mít dostatek energie.“

FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf 4:4 (3:3), na pen. 3:5

Branky: 44. a 71. Navrátil, 11. Voznihnoj, 21. Tolno – 13. Kubista, 41. Kim, 43. Šimon, 52. Bláha. Rozhodčí: Berka – Myška, Melichar. ŽK: 2:0 (96. Navrátil, 115. de Almeida). Diváci: 637.

Táborsko: Pecháček – De Almeida, Navrátil, Penc, Smetana – Vozihnoj, Schramhauser (103. Conde), Kučera, Tolno – Musiol, Toutou (57. Vandas).

Varnsdorf: Vaňák – Richter, Houser, Novák, Kim (46. Ondráček), Bláha, Novák (68. Kocourek), Kazda (75. Rudnytskyy), Šimon (103. Barac), Kubista, Finěk.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková