Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ligová béčka, ale i zbývající konkurenti vzbuzují respekt, říká písecký Milan Nousek starší

 
pátek, 12. července 2019, 23:00

Třetiligovému Písku se nepovedla uplynulá sezona. Šestnácté místo ze sedmnácti týmů v závěrečné tabulce způsobilo kaňku na předchozí velmi dobré pověsti tradičního účastníka ČFL. Hráči a trenéři spolu s vedením klubu vstupují do přípravy na nadcházející ročník s odhodláním nepřipustit další propadák. „Jasným úkolem je nemít záchranářské starosti,“ zdůrazňuje člen výboru Milan Nousek starší, do jehož portfolia spadá především činnost áčka.

Co bylo platné, že písecké mužstvo začasto přehrávalo své protivníky, když nedávalo góly a lacino inkasovalo. Stal se z toho psychický problém. „Výsledky nebyly důstojné píseckého fotbalu. Takhle se nechceme prezentovat,“ ujišťuje Milan Nousek, jehož syn Milan je hlavním trenérem. „Čeká nás rozšířená a zřejmě velmi vyrovnaná soutěž. Ve skupině máme B-týmy Slavie, Sparty, Plzně, Příbrami nebo sestoupivší Táborsko, ale i zbývající konkurenti vzbuzují respekt.  Jasným úkolem pro nás je nemít záchranářské starosti,“ zdůrazňuje.

Písečtí zahájili letní přípravu s několika navrátilci v kádru a zbrusu novým ochráncem prostoru mezi tyčemi Martinem Klementem, jenž přestoupil z Jablonce. Kabinu opustila trojice gólmanů Michal Toma, Kamil Hajdušek, Lukáš Varyš a bylo nutné zacelit mezeru. První dva nabrali jiný směr, třetí prochází rekonvalescencí po dlouhodobém zranění. „Lukáši Varyšovi umožníme rozchytat se někde jinde. Ve třetí lize by to bylo pro něho složité. Z Čížové se vrací odchovanec Honza Satrapa, ve kterém vidíme velké posílení. Připravený bude i Zdeněk Vojtíšek, jenž může ještě rok působit v juniorské kategorii,“ vypočítává klubový boss.

Dráhu míče ozáří pět set luxů

U břehu Otavy pracují s odchovanci nebo fotbalisty z regionu, ale těchto hráčů s potřebnou výkonností není tolik, aby se z nich poskládal kompletní třetiligový celek. Proto klub angažoval Martina Klementa nebo již na jaře záložníka Toma Ulbricha (hostování z Liberce). Oba pocházejí z líhně brněnské Zbrojovky. Na přestup aktuálně přichází také obránce Petr Řehoř z Dynama České Budějovice. „Budějovičtí se vrátili do ligy, béčko budou mít v divizi. Nebráníme se spolupráci, ale zatím není na stole další jméno. V každém případě chceme ještě odněkud získat jednu nebo dvě nadstandardní posily, aby náš mladý tým byl dostatečně konkurenceschopný,“ upřesňuje Milan Nousek.   

Pro diváky chystají v Písku zajímavou novinku. V průběhu fotbalového podzimu si odbude premiéru umělé osvětlení nad hlavní hrací plochou. Termíny domácích zápasů A-týmu zůstávají v sobotu od 10,15 hodin, ale ve dvou případech se mistrovské boje přesunou na páteční podvečer, kdy hráčům na jejich práci posvítí čtyři stožáry intenzitou 500 luxů. Ve druhém červencovém týdnu propukl stavební ruch. „Někteří soupeři byli nadšení, když jsme jim sdělili záměr nastoupit pod světly. Od města máme odsouhlasené finanční prostředky na projekt, jehož realizace potrvá dva, možná dva a půl měsíce. Musíme akceptovat dodací lhůty na dodávku světel ze zahraničí,“ uzavírá Milan Nousek. 

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle