Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek na rozjeté Litoměřicko nestačil

 
sobota, 1. června 2019, 23:02

Písecké fotbalisty nečekala vůbec lehká práce. Stál proti nim soupeř ověnčený osmizápasovou šňůrou bez porážky. Na Litoměřicko ovšem nestačili. Na severu Čech se jim branku vsítit nepodařilo, naopak třikrát sami inkasovali. „Ať už aktivitou nebo bojovností jsme za domácími ztráceli, proto jsme po právu prohráli,“ hodnotil zápas upřímně písecký trenér Milan Nousek. Jihočechy nyní čeká poslední venkovní utkání proti Zápům. To bylo přeloženo již na středu 5. června od 18 hod.

Litoměřičtí fotbalisté potvrzovali svou skvělou formu od samého začátku. Jako první z jejich řad zahrozil Kodad, ovšem na připraveného Tomu v písecké bráně nevyzrál. Zanedlouho poté už to ale byla jiná písnička. Nejproduktivnější domácí hráč Miroslav Verner přebral balon, našel si pozici ke střele a zní zacílil nechytatelně pro Tomu.

Jihočeští fotbalisté si žádnou větší příležitost ne a ne vytvořit, naopak to opět bylo Litoměřicko, které se v útoku ukázalo v posledních minutách poločasu. Ve 40. minutě se jako buldok hnal na bránu Ladislav Kodad. Nikým se nenechal zastavit a obstřelením brankáře Tomy zvýšil na 2:0. Na domácí straně mohlo být ještě veseleji po hlavičce Dolejšího. Ta ale trefila jen boční síť a naděje hostujícího celku tedy stále žily.

Litoměřická branka zůstala pro hosty zakletá

Po začátku druhé půle se v ofenzivě opět objevil Kodad, jenž vsítil svou druhou trefu. Tu mu ale záhy uzmul rozhodčí, kterému Kodadovo postavení v ofsajdu neuteklo. V rychlém sledu následně došlo k střídání na písecké straně. Ani příchozí Pecka a Pinc ale na litoměřickou obranu nenašli recept. 62. minuta přinesla další Kodadovu šanci. V dalším z jejich vzájemných minisoubojů jej ale Toma vychytal.

V 76. minutě se Litoměřicko prezentovalo povedenou kombinací, která končila přesným zakončení Jakuba Greše - 3:0. Fotbalisté od Otavy se v posledním okamžiku, kdy měli dobrou příležitost, nedočkali ani čestného zásahu, a tak se ze severu Čech vracejí bez bodů i vstřelené branky.

Milan Nousek ml., trenér FC Písek: „Zápas se nám nevyvedl, prohra 0:3 svědčí o všem. Předchozí dva kvalitně odehrané zápasy jsme bohužel nepotvrdili v tom třetím. Ať už aktivitou nebo bojovností jsme za domácími ztráceli, proto jsme po právu prohráli. Opravdu to z naší strany dnes nebylo vůbec povedené. Na Litoměřicku bylo vidět, že má velice slušnou bodovou šňůru. Sebevědomí měli vysoké, což se v některých věcech projevovalo. Ale zase na druhou stranu si nemyslím, že bychom na ně byli špatně připravení. Bohužel situace, ke kterým jsme se dostali, jsme nevyřešili dobře a nedostali jsme se tak ani na nějaký gólový kontakt.“

FK Litoměřicko – FC Písek 3:0 (2:0)

Branky: 16. Verner, 40. Kodad, 76. Greš. Rozhodčí: Štrincl – Cihlář, Kubec. ŽK: 4:2 (Verner, Chábera, Krištof, Novák - Toma, Vacovský). Diváci: 285.

FC Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec (76. Petřík), Ulbrich, Vávra (54. Pecka), J. Held (58. Pinc), Voráček – M. Held.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama