Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Je to pořád dokola, smutnil písecký záložník Jakub Held po domácí porážce od Vltavínu

 
pátek, 26. dubna 2019, 15:50

Třetiligovému Písku se vůbec nepovedl domácí souboj s týmem Loko Vltavín, jemuž uprostřed posledního dubnového týdne podlehl 0:2. Na předehrávku 33. kola přitom svěřenci Milana Nouska ml. a jeho nového asistenta Rostislava Baďury měli dost klidu a času se připravit, neboť o předchozím velikonočním víkendu jim odpadlo utkání s týmem FC Jirny, který se odhlásil ze soutěže.

Písečtí byli po třiadvaceti odehraných zápasech na patnáctém místě v tabulce a velmi toužili po bodovém přilepšení, které by je vzdálilo ode dna. V horší pozici se nacházely jen týmy Brozan a Karlových Varů. „Nevím, jestli nás svazuje nelichotivé umístění, ale prostě se nám nedaří. Přijde mi, že stačí hrozně málo a hned prohráváme. Ty zápasy se podobají, je to pořád dokola. Proti Vltavínu jsme po volném víkendu, myslím, měli dost si, ale všechno se to zase opakovalo. Snažíme se hrát, dostaneme gól po standardce, sami nedáme a prohrajeme,“ krčil rameny středopolař Jakub Held.

Nástup režírovali více fotbalisté z hlavního města. Ve 30. minutě vcelku spravedlivě získali vedení, když kapitán Martin Uvíra hlavičkoval do tyče a odražený míč poslal do sítě znovu hlavou agilní Lukáš Veselý. Domácí měli největší příležitost o šest minut později, jenže na bombu Aleše Hanzlíka perfektně zareagoval brankář Ondřej Koblenc a vytěsnil míč nad břevno. „Hosté byli lepší. Nalezli na nás, získávali balony. My jsme dost kazili. Stačila jedna ztráta a byl z toho brejk. Jenom jsme dobíhali. Měli jsme hlavně zrychlit hru,“ uvědomoval si třiadvacetiletý odchovanec budějovického Dynama.

Třeba se chytnou v Brozanech

Po změně stran nastalo zlepšení ze strany domácích, jejichž aktivita vedla k několika zajímavým situacím na polovině Vltavínu, ale ani nejvyloženější šance Antonína Presla nebo střídajícího Andriji Ratkoviče neskončily gólem. „Pražané se trochu stáhli, už tolik nenapadali. My měli víc ze hry. Jenže Tonda Presl šel sám na bránu a nedal. To byla smůla. Shazuje nás to celou sezonu. Nedáme gól, místo abychom vyrovnali a zkusili jít na vítězství. A na konci inkasujeme podruhé,“ litoval nešťastné tečky za středečním fotbalovým podvečerem.

Proti Vltavínu vyrukoval písecký celek s pozměněnou sestavou, do níž se vrátil po zranění zkušený krajní obránce Aleš Hanzlík, ale třeba na pravé straně zadního valu trochu překvapilo zařazení ofenzivního záložníka Martina Helda, Jakubova dvojčete. „Trenér chtěl něco změnit po nepodařeném předchozím utkání venku. Máme kvalitní univerzální hráče. Brácha byl na lajně, do útoku šel Dušan Pinc. Neumím říct, jak moc se naplnily všechny záměry, ale je to trenérova vůle, kterou respektujeme,“ konstatoval Jakub Held.

V následujícím kole se FC Písek představí na trávníku v Brozanech. Tamní celek dýchá mužstvu od Otavy na záda se shodným počtem čtyřiadvaceti bodů. „Venku se nám moc nedaří, ale určitě to chceme prolomit. Nejedeme si jenom zahrát. Zatím jsme v mnoha zápasech ukázali hezký fotbal, ale nebyly výsledky. Snažíme se odstraňovat chyby a budeme bojovat. Dáme do toho maximum, co je v našich silách. Třeba se v Brozanech chytneme a uděláme dobrou šňůru,“ vyjádřil naději bývalý reprezentant v kategorii osmnáctiletých, jenž uzavírá svoji čtvrtou sezonu v Písku. Smlouvu má ještě na příští rok.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle