Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Michal Toma: V Písku je všechno super, jenom chybí výsledky

 
úterý, 12. března 2019, 07:44

Mužstvo Písku nezvládlo jarní premiéru v ČFL. Po porážce 1:3 na domácím hřišti od Králova Dvora klesli svěřenci Milana Nouska z třinácté na čtrnáctou příčku a pod nimi zůstávají v tabulce už jen čtyři týmy. Do prvního mistrovského utkání v kalendářním roce sice vstoupili dobře a po poločase vedli, ale druhá půle byla v jejich podání hodně slabá. „Takhle jsem si určitě nepředstavoval svoji premiéru,“ řekl jediný novic v sestavě, brankář Michal Toma.

Úvodních dvacet minut předváděli písečtí hráči aktivní fotbal a drželi se na polovině soupeře. Vypracovali si několik slibných příležitostí, byť pokusy Martina Voráčka či Martina Helda neskončily gólem. Nejblíž k otevření skóre byl v 16. minutě Martin Held po přihrávce Antonína Presla z levé strany, ale i tentokrát zůstalo konto brankáře Jiřího Krčka čisté. Hra se začala vyrovnávat, z domácích kopaček se postupně vytrácela pohoda. „Je potřeba si říct, proč jsme nepokračovali v tom dobrém výkonu, se kterým jsme nastoupili,“ zklamaně se ohlížel Michal Toma.

Vůči hostům přísně nařízená penalta ve 39. minutě přinesla poslední šťastný moment pro Písek. Martin Voráček skóroval neomylně. Domácí však udrželi vedení pouhé dvě minuty po zahájení druhé půle. Hlavou vyrovnal Michal Hell a za dalších devět minut otočil stav po nápřahu z pravé strany Martin Kraus. Vítězství Králova Dvora pečetil v 78. minutě hlavičkující David Kůžel. Písečtí byli chvílemi skoro neviditelní. Ani příchod třech čerstvých hráčů se nestal výrazným impulzem. „Nic jsem nechytil. Ze třech střel jsem dostal tři góly. To by se nemělo stávat,“ mračil se nový muž v píseckém brankovišti.

Dosavadní brankářská dvojice Kamil Hajdušek – Lukáš Varyš se ocitla na marodce a vedení klubu shánělo náhradu. Rychlá dohoda nastala v okamžiku, kdy druholigové Táborsko nečekaně uvolnilo svoji jedničku Michala Tomu. „Proč došlo k mému odchodu? To já vůbec nevím. A kdybych to věděl, tak bych vám to stejně nemohl říct. Prostě jsem tady. Budu chytat a snažit pomoct píseckým klukům,“ mluvil trochu tajuplně třicetiletý rodák ze slovenského Martina, který od dětství žil v Praze a považuje se za odchovance Slavie, přestože jeho prvním klubem byl Kačerov.

Někdejší mládežnický reprezentant České republiky přešel z pražské Slavie do Příbrami, odtud do Vlašimi a posledních pět let hájil barvy Táborska. V Písku se objevil začátkem února. „Tady je zatím všechno super, jenom chybí výsledky. Mužstvo má kvalitu, se kterou by se mělo pohybovat někde úplně jinde,“ vyjádřil se o svém aktuálním působišti. U břehu Otavy si domluvil angažmá na letošní jaro. Jaké má další fotbalové plány? „Vůbec nevím. Soustředím se na každý zápas, ale nevím, co bude zítra. To je otázka, na kterou neznám odpověď,“ uzavírá Michal Toma.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle