Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Impulzivní jsem byl i na hřišti, přiznává nový asistent Písku Zdeněk Koukal

 
pondělí, 14. ledna 2019, 09:41

Písecká kabina hlásila posilu hned během úvodního zimního tréninku. Posila to však není hráčská, došlo k rozšíření realizačního týmu o asistenta Zdeňka Koukala (34), který dříve po boku Romana Nádvorníka působil v Táborsku a v Karviné.

Jak došlo k tomu, že jste se objevil na lavičce Písku po boku trenéra Milana Nouska?
Vzniklo to celkem jednoduše. Mám přítelkyni z Písku a její otec má blízko k píseckému fotbalu. Bavili jsme se a zjistil jsem, že klub shání asistenta. Byl jsem se tady podívat na několik zápasů. Zjišťoval jsem možný zájem Písku, který byl. Proto jsem tady a jsem za to rád.

Co jste během svých návštěv zápasů žlutomodrých vypozoroval?
Z těch několika málo zápasů je to složité. Kluci hráli pěkný fotbal. Nejvíc mi utkvělo v paměti asi utkání proti Zápům. Byl to poslední podzimní zápas, a i když se nepovedl výsledkově, viděl jsem, že je rozhodně na čem stavět. Jsou tady mladí kluci, s nimiž se dá dále pracovat.

V jednom z rozhovorů s vámi jsem se dočetl, že jste impulzivní trenér (asistent). Je to tak?
Impulzivní jsem. Snažím se to odbourávat, ale to přijde asi až s větším množstvím zkušeností. Fotbal jsem hrál, byl jsem impulzivní i na hřišti a přenesl jsem si to také do trenérské praxe. Věřím, že s časem a přibývajícími zkušenostmi přijde i větší nadhled.

Máte zkušenosti z českých nejvyšších soutěží. Co vám dala tato působení?
Jsou to obrovské rozdíly. Druhá a první liga se nedá srovnávat. V nejvyšší soutěži je vše na mnohem vyšší úrovni i v klubech, které nejsou na špici tabulky. Jsou to výborné zkušenosti. Ligu jsem sám hrával a vím, jak to chodí mezi klukama a trenéry a jaké jsou mezi nimi vztahy. Snažil jsem se hodně pomáhat hráčům a bojovat za ně.

Vaším cílem je rozvíjet své trenérské dovednosti a do 1. ligy se jednou vrátit?
Samozřejmě, každý, kdo něco dělá, by se měl chtít posouvat. Je to v mých rukách, je to o chuti učit se a pracovat na sobě.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle