Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek se rozloučí se sezonou domácím zápasem proti lídrovi z Chrudimi

 
pátek, 8. června 2018, 10:27

Je tu závěr třetiligového ročníku 2017/2018. Tedy alespoň pro písecké fotbalisty, kteří si ve středu předehráli utkání 32. kola soutěže v Zápech a v sobotu 9. června v 10.15 hodin se představí naposledy v této sezóně. Soupeřem jim bude vedoucí celek z Chrudimi, který bude chtít potvrdit své první místo před dotírajícím Vltavínem a kolo před koncem si tak zajistit neohrozitelný náskok.

Celek z Pardubického kraje zažívá velice povedenou sezónu. V podzimní části působil až suverénním dojmem a aktuálnímu ročníku vládne téměř způsobem start - cíl. Pouze prohra po penaltovém rozstřelu ve třetím kole v Králově Dvoře a impozantní start Benešova nepatrně oddálily postup Chrudimi na čelo tabulky. V podobném duchu pokračují Chrudimští i na jaře. Proher sice přibylo, po zimní přestávce musel tým trenéra Pavla Jirouska skousnout už čtyři, ale roli lídra zatím neopustil a vypadá to, že ani neopustí. V případě, že vedoucí celek v Písku padne, bude mu stačit v závěrečném kole v domácím prostředí porazit předposlední a jistě sestupující Nymburk.

O tom, že se Chrudimští o své výsostné postavení nemusejí příliš obávat, svědčí i statistiky. Náš sobotní soupeř je druhým nejlépe střílejícím týmem třetí ligy, ale hlavně se může pochlubit naprosto bezkonkurenční obranou, která svým protivníků dovolila nastřílet pouhých pětadvacet branek. Hrozivě pak čísla musejí působit na celky, kteří míří na domácí stadion MFK, kde do sítě tamních oblíbenců padlo za celý aktuální ročník pouhým sedm gólů oproti šestačtyřiceti nastříleným.

O produktivitu chrudimského týmu se nejvyšší měrou stará Lukáš Kopecký, který s dvaadvaceti přesnými zásahy stíhá na čele tabulky střelců Lukáše Batku ze Štěchovic, jemuž se podařilo rozvlnit sít čtyřiadvacetkrát.

Při srovnání aktuální formy Písku a Chrudimi se může zdát, že favorita nebudeme muset dlouho hledat, ale žlutomodří se budou chtít s fanoušky rozloučit nejen co nejlepším výkonem a atraktivní hrou, ale také nejlépe tříbodovým ziskem.

Přijďte si naposledy v aktuální sezóně vychutnat třetiligový fotbal.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle