Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Komentář Rostislava Grossmanna k utkání s Nymburkem

 
úterý, 22. května 2018, 23:32

Písečtí třetiligoví fotbalisté si v neděli v podvečer vyzkoušeli, jaké to je, nastupovat do zápasu v roli velkého favorita, od kterého se očekává jasné vítězství a spousta gólů v síti posledního celku tabulky Fortuna ČFL.

Žlutomodří si však vyzkoušeli také to, jak se hraje proti nejhorší obraně ligy, které utkání i s pomocí terénu vyjde a za žádnou cenu nechce soupeře pustit do realizace útočných choutek. Nymburk vůbec poprvé v sezoně bodoval podruhé v řadě a ukázal, že i přes svůj zpečetěný osud není v soutěži jen do počtu.

Komentář k utkání 28. kola ČFL přidal také trenér A-mužstva FC Písek Rostislav Grossmann: „Jeli jsme do Nymburku v lehce pozměněné sestavě, ale samozřejmě pro vítězství. Zápas nenabídl nějakou velkou fotbalovou krásu, byl to spíš boj plný osobních soubojů a nepřesností. Snažili jsme se překvapit dobře bránící domácí val, Nymburk ale hrál obětavě a čekal na nějaký brejk. Ve druhé půli jsme se již začali víc prosazovat na útočné polovině, ale nebyli jsme přesní v zakončení. Neprosadili jsme se ani po celé řadě standardních situací. Uspěli jsme až v penaltovém rozstřelu, když Kamil Hajdušek hned první střelu kryl a naši kluci byli zkoncentrovaní a neomylní.“

Třetiligová soutěž se nekompromisně blíží do cílové rovinky. Do konce aktuálního ročníku schází odehrát posledních pět zápasů, z nichž už pouze dva uvidí fanoušci žlutomodrých doma u Otavy. Ten první, v němž se Píseckým postaví tým Převýšova, je na programu již tuto sobotu 26. května s výkopem v klasických 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle