Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další třetiligovou zastávkou Písku jsou Štěchovice

 
pátek, 27. dubna 2018, 23:14

Ještě před vypuknutím očekávaného domácího derby s Čížovou zamíří žlutomodří na půdu v tabulce pátých Štěchovic, kde se pokusí prodloužit vítěznou sérii a navázat na podzimní vzájemné utkání, které skončilo jednoznačnou výhrou Písku 5:0.

Takto hladký průběh se však v jarní odvetě předpokládat nedá. Týmy Štěchovic i Písku se výrazně přiblížily třetí příčce, oběma se daří a ani jeden ze soupeřů na tom nebude chtít nic měnit. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna ukořistili po zimní přestávce už patnáct bodů, jenže jejich nedělní protivník dokonce šestnáct a z žádného střetnutí ještě neodcházel bez bodového přídělu.

Jestliže byl poslední soupeř Písku, Brozany, jarním remízovým králem, o Štěchovicích platí to samé. Celek trenéra Zbyňka Busty si prodloužil zápas o penaltový rozstřel hned čtyřikrát v sedmi kolech - a nutno dodat, že třikrát úspěšně.

Vypadá to na další papírově vyrovnaný duel tabulkových sousedů. Statistiky nenaznačují velké odchylky. Snad jen počet obdržených branek nahrává Píseckým, kteří jich v soutěži obdrželi zatím jednatřicet a Štěchovice sedmačtyřicet. Středočeši v zimním období získali velkou posilu mezi tři tyče, když na soupisku přibyl Martin Štěpanovský z druholigového Znojma, jenže poslední tři duely, v nichž Štěchovičtí inkasovali devětkrát, ukázaly, že obrana není jejich nejsilnější stránkou.

Ozdobou je spíše útok. I s obdrženými třemi brankami umí nedělní hostitel píseckého celku vyhrát zápas. Na jaře se o to svými přesnými zásahy stará především útočník Lukáš Batka, ale mezi hrozby směrem dopředu patří i zkušený záložník Ladislav Volešák - dvojnásobný republikový mistr s pražskou Slavií.

Zápas ve Štěchovicích má výkop naplánovaný na neděli 29. dubna v 17 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama