Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V sobotu přijedou do Písku Brozany, jarní remízový král

 
čtvrtek, 19. dubna 2018, 18:19

Fortuna ČFL ukrajuje závratnou rychlostí zápas po zápasu. Nadcházející střetnutí bude pro celky hrající třetí nejvyšší fotbalovou soutěž již sedmým jarním v pořadí. Na písecké trávě se v rámci 24. kola soutěže představí Brozany, kterým mají Písečtí z podzimní části co vracet.

Jestliže žlutomodří patří po zimní přestávce mezi časté účastníky penaltových rozstřelů, které po remíze v základní hrací době rozhodují o majiteli bonusového bodu, celek Brozan musíme označit jako krále nerozhodných výsledků, protože hned čtyři ze šesti utkání svěřenců trenéra Jiřího Němce nepřineslo vítěze po devadesáti minutách.

Legenda zelených pažitů Jiří Němec, který je vicemistrem Evropy z roku 1996, vítězem Poháru UEFA s týmem Schalke 04 a dvojnásobným mistrem ČR se Spartou, převzal brozanské A-mužstvo v zimní přestávce před koncem roku 2015. Brozany tehdy zažívaly svou premiérovou sezonu v ČFL, ale ani nový trenér je již nedokázal během jara dostat ze sestupových vod. Pád do divize ale neznamenal úpadek fotbalu u řeky Ohře. Náš sobotní soupeř se dokázal z rychlého sestupu oklepat a po roční pauze je znovu členem třetiligového pelotonu.

Ani tentokrát se však Brozanským nevyhýbají sestupové starosti. Po podzimu byli s jednadvaceti body na třináctém místě tabulky. Cíl klubu pro jaro byl jasný, co nejrychleji opustit ohrožené pásmo a přiblížit se klidnému středu. A daří se. Brozany jsou sice stále třinácté, ale v šesti zápasech dokázaly nasbírat deset bodů a pouze jednou prohrály v základní hrací době. Široký střed tabulky ČFL je velice vyrovnaný a pořadí se může přelévat každým kolem.

Podzimní vzájemný zápas Brozan a Písku začal střeleckým koncertem domácích a především pak nigerijského útočníka Chukwumy (na snímku), který nastřílel hattrick. Brozany vedly v 50. minutě duelu, jež se hrál 29. září 2017, už 4:0, ale tým, který tehdy ještě vedl trenér Ondřej Prášil, následně zahájil stíhací jízdu, jenže dokázal odpovědět pouze třikrát a na hřišti soupeře prohrál.

Přijďte v odvetě fandit žlutomodrým a bavit se fotbalem. Utkání začíná v sobotu 21. dubna 2018 v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle