Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí jedou na půdu vítěze posledních dvou ročníků ČFL

 
pátek, 13. dubna 2018, 19:24

Další těžká práce čeká na svěřence trenéra Rostislava Grossmanna, kteří se v neděli 15. dubna představí na hřišti jirenské Viktorie, kde se pokusí prolomit kouzlo místního stánku.

Jirny dva předchozí ročníky ČFL vyhrály, letos však k dovršení zlatého hattricku nemají příliš blízko. „Snažili jsme se přípravu a vedení mužstva něčím oživit, tenhle experiment ale bohužel moc nevyšel. Nezachytili jsme začátek sezony. Už v srpnu jsme prohráli dva zápasy, a potom už jsme nedokázali udělat žádnou zajímavou vítěznou sérii, jako se nám to povedlo předtím na jaře. Po těch úspěšných letech se také od nás trochu odvrátilo i sportovní štěstí. Dost smolným způsobem jsme prohráli například doma s nováčkem z Nymburku, a vyvrcholilo to v listopadu debaklem 0:6 na hřišti Vltavínu," vysvětlil pro klubový web asistent trenéra jirenského áčka Vladimír Pokorný.

Jirny se po podzimu nacházely až ve druhé polovině tabulky. V zimě navíc přišly o několik důležitých hráčů. Kádr Středočechů opustili například zkušený Pavel Vandas či střelec Aleš Melechovský, jež konta soupeřů v posledních dvou a půl letech zatížil sedmačtyřiceti brankami.

Na startu jara to vypadá, že Jirnám změny v sestavě prozatím příliš neuškodily. Nedělní soupeř žlutomodrých měl sice několik zápasů odložených kvůli nepříznivým podmínkám a musel je dohrávat v náhradních termínech, ale nyní je již na standardním počtu a nevedl si až tak zle. Jirny zahájily druhou polovinu sezony dvěma březnovými výhrami. Pak sice doma prohrály se Štěchovicemi a nedokázaly vstřelit branku v Čížové, kde padly po penaltách, ve středeční dohrávce s Dobrovicí už ale znovu braly tři body.

Jirenští se aktuálně drží na sedmé pozici tabulky Fortuna ČFL. Mají stejně bodů jako šestý Písek (36) a oba týmy mají také shodné číslo v kolonce obdržených branek (28). Pouze ve střílení gólů je na tom Písek o něco lépe (40/32).

Poslední dva vzájemné duely se hrály na hřišti u Otavy. V květnu 2017 vyhrály v Písku Jirny 1:0, v září téhož roku pak Písečtí opláceli stejnou mincí, když se o jediný gól zápasu postaral Martin Voráček. Z dlouhodobého hlediska však vedou Jirny 5:2 na utkání a drží si domácí neporazitelnost. Žlutomodří v Jirnách od roku 2014 ještě neuhráli ani bod. Je čas nepříznivou sérii prolomit.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle