Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaroslav "Harry" Kadlec oslavil 75. narozeniny

 
středa, 11. dubna 2018, 10:59

Ještě před tím, než týmy Písku a Dobrovice rozehrály utkání 22. kola Fortuna ČFL, došlo na slavnostní ceremoniál, během něhož členové vedení FC Písek Leoš Gornický, Milan Nousek a Jaroslav Hrdlička pogratulovali k životnímu jubileu Jaroslavu Kadlecovi, kterému nikdo neřekne jinak než Harry.

Fotbalu se věnoval celý život a neumí bez něj být ani v pětasedmdesáti letech. „Už to hraji přes šedesát let. S fotbalem jsem začínal v padesátém šestém roce. Kromě Písku jsem působil ještě čtyři roky ve Strakonicích - v dorostu, ale také v béčku a párkrát jsem si zahrál také za A-tým," shrnuje Jaroslav Kadlec. A "Harry" přidává i výčet největších úspěchů: „Když mi bylo patnáct, hrál jsem tady v Písku dorosteneckou ligu a ve Strakonicích krajský přebor, ve kterém jsme se řezali s Dynamem o postup do ligy, ale neuspěli jsme.“

Jaroslav Kadlec je člověk s obdivuhodným elánem. Věk pro něj není překážkou a to, že jeho srdce hlídá kardiostimulátor, už vůbec ne. „Mám budíka. Cítím se dobře. Nic mi nechybí. Doktorka říkala, že můžu dělat všecko, tak jsem jel čtrnáct dní po operaci na turnaj se starou gardou FC Písek. Je třeba se hýbat," vypráví s ledovým klidem oslavenec, jehož přezdívka vznikla během jízdy vlakem do zbrojovky.

FC Písek gratuluje a přeje ještě mnoho dalších fotbalových let.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle