Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přechod z umělky na přírodní trávník nevyšel Písku střelecky, povedly se alespoň penalty

 
sobota, 7. dubna 2018, 13:01

Po dvou domácích zápasech na umělém povrchu se písečtí fotbalisté poprvé v jarní části ČFL představili svým fanouškům na přírodním trávníku, jehož kvalita však zatím neumožnila plně rozvinout jejich kombinační schopnosti, ač měli většinu zápasu mírnou převahu a mnohem častěji drželi míč na nohou. V největší šanci Tomáš Froněk napálil břevno. Po bezgólové remíze následovaly penalty, které Jihočeši vyhráli 4:3. Hrdinou byl brankář Kamil Hajdušek, jenž vystihl dva pokusy hostů.

Domácí se museli obejít bez zkušeného krajního obránce Aleše Hanzlíka, jenž v předchozím kole dostal červenou kartu. Na levém okraji ho nahradil Václav Hrachovec, standardní situace zahrával Tomáš Froněk. Pro zranění nebyl k dispozici ani Martin Voráček. Poprvé v základní sestavě naskočil mladý útočník Dušan Pinc, který odvedl dobrý výkon, ale ke svým dvěma jarním trefám tentokrát nepřidal další, navíc v závěrečném penaltovém rozstřelu nevyzrál na brankáře Ondřeje Bartoše.

První střelu mezi tyče vyslal v 8. minutě Dušan Pinc. Další příležitost měl ve 20. minutě jeho kolega na hrotu Filip Řezáč, jenž u levé tyče dostal míč na hlavu, ale mířil vedle. Výživnou střelu Martina Helda deset minut před přestávkou zlikvidoval dobrovický gólman. Krátce nato po trestném kopu překopl branku Tomáš Froněk. Ještě před hvizdem rozhodčího se ocitl v úniku Filip Řezáč, ale stihli se s ním vrátit dva bránící hráči a znemožnili mu zakončení.

Dva exekutoři překopli branku

Strážce písecké branky Kamil Hajdušek v první půli nemusel řešit žádnou složitou situaci, zato hned po obrátce podržel svůj tým při nebezpečné akci soupeře. Po trestném kopu v 54. minutě byl blízko k otevření skóre Štěpán Holý, který si naběhl až do malého vápna, ale brankář Středočechů byl rychlejší. Nejhezčím momentem zápasu se stala dalekonosná střela Tomáše Froňka, po níž se v 60. minutě zatřáslo břevno.

Domácí se až do konce vytrvale snažili rozhodnout ve svůj prospěch, nepříliš kvalitní terén však znesnadňoval jejich kombinace a hosté dobře bránili. Devadesátiminutovka skončila bez gólů a týmy sousedící v tabulce (Písek byl před utkáním osmý, Dobrovice devátá) si v penaltách zasoutěžily o prémiový bod. Písečtí prohrávali 1:3, ale potom se trefili Miroslav Grobár a Jakub Held, mezitím Kamil Hajdušek vychytal Adama Fotra, a bylo srovnáno. Následně překopli branku dobrovický Marek Sedláček a písecký kapitán Michal Rendla. Za hosty šel střílet Pavel Tvaroha, jeho pokus zastavil levou rukou Kamil Hajdušek a poté rozhodl Aleš Kočí.

Co řekli trenéři?

Rostislav Grossmann, FC Písek: „Hosté podřídili taktiku zisku bodu, pro nás je zisk dvou bodů nakonec příjemný. Měli jsme víc ze hry, ze dvou nebo tří šancí jsme mohli dát gól. V první půli nám nešly standardky, ve druhé už to bylo lepší. Při penaltách nás podržel gólman.“

Vladimír Sedláček, FK Dobrovice: „Bod byl pro nás ziskem. Má svoji cenu. Domácí byli v určitých fázích lepší, trefili břevno, ale nevyužívali šance. Nechci komentovat kvalitu hřiště, protože u nás je ještě horší. Chceme hrát kombinační fotbal, což tady moc nešlo.“


FC Písek – FK Dobrovice 0:0, penalty 4:3

Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Špindlerová. ŽK: 1:1 (22. F. Řezáč – 58. Sedláček). Diváků: 310. Penalty: 4:3 (M. Held, Grobár, J. Held, Kočí – Kostka, Volf, Bernát).

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý (66. Kočí), Hrachovec – Milec – M. Held, J. Held, Froněk – F. Řezáč (83. Grobár), Pinc. Trenér Rostislav Grossmann.

Dobrovice: Bartoš - Pelyak (63. Fotr), Routek, Sedláček, Tvaroha, Volf, Žaloudek (93. Krystan), Soběslav, Bernát, Osvald (90. Kostka), Miškovský (72. Schubert). Trenér Vladimír Sedláček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle