Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová podlehla v úterní dohrávce Benešovu

 
úterý, 3. dubna 2018, 20:12

Nabitý program završila Čížová úterní dohrávkou 18. kola ČFL, ve které hostila Benešov. Středočeši v zimě vhodně posílili a doposud jako jediní ještě neztratili ani bod. Vítěznou šňůru protáhli i po utkání s jihočeským nováčkem.

Poslední dva zápasy odehráli Čížovští už bez jedničky Jana Satrapy, který před Velikonocemi zamířil do druholigového Táborska. Jeho nástupce Petr Kratochvíl musel v sobotu proti Dobrovici střídat pro zranění, takže podruhé dostal příležitost 19letý mladíček David Přibyl z Písku, který na podzim chytal I. A třídu ve Vodňanech. Výkonem ale určitě nezklamal.

Benešov byl mírným favoritem, ale Čížová mu byla minimálně důstojným soupeřem. Dokonce měla i více příležitostí, ale branka Tetoura pro ně byla dlouho jakoby zakletá. A ke vší smůle šli už v 7. minutě do vedení hosté. Ze standardky trefili zeď a odražený balon na hranici šestnáctky dopravil za Přibylova záda povedenou ranou z voleje Pavel Čapek – 0:1.

Byla to lekce z efektivity, protože další větší příležitosti si už Benešov nevytvořil. Domácí se tlačili před branku Středočechů, ale svého cíle dosáhli až těsně před koncem poločasu. Janda se vřítil do pokutového území a hosté ho zastavili jenom za cenu faulu. Po něm následovala penalta, kterou s jistotou proměnil Martin Jirouš – 1:1.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Mírně navrch měli domácí, zakončení, zřejmě z nervozity, ale nepatří mezi jejich silné zbraně. A přišel trest v podobě penalty, když ve vápně fauloval Zahrádka. Úspěšný byl Denis Laňka, který patřil k nejaktivnějším hráčům protivníka – 1:2. Slibnou možnost zahodil Jirouš, který postupoval na Tetoura sám ze strany. Podobně dopadl při svém pokusu i Zahrádka. Další gól už přes veškerou snahu obou týmů už nepadl.

Čížová vyšla ze čtvrtého jarního utkání opět naprázdno. V sobotu podlehla Dobrovici 0:4 (0:1), ale tentokrát měla k bodům hodně blízko. „Naším současným problémem je proměňování šancí. Zrovna proti Benešovu jsme jich měli několik hodně slibných, ale žádný gól z nich nepadl. Soupeř byl dnes určitě hratelný, měli jsme na něj. Jenže ty góly nám tam nepadají,“ posteskl si hrající kouč a bývalý reprezentant Petr Janda, který převzal trenérskou štafetu po Aleši Jindrovi.


Sokol Čížová – SK Benešov 1:2 (1:1)

Branky: 43. Jirouš (pen.) – 7. Čapek, 50. Laňka (pen.). Rozhodčí: Tryzna – Vojtěch, Slavíček. Delegát: Tereba. ŽK: 1:0 (Vávra). Diváků: 300.

Čížová: Přibyl – Zahrádka (51. Janoch), Pedro, Vacovský, Held – Bálek (73. Vávra), Dvořák (81. Rozhoň), Janda, Nečas – Polodna, Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle