Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Froněk: Byl jsem sám na sebe naštvaný

 
úterý, 3. dubna 2018, 13:44

Páteční utkání 21. kola Fortuna ČFL mezi Benátkami nad Jizerou a Pískem mělo několik důležitých postav. Tou zřejmě nejviditelnější byl záložník FC Písek Tomáš Froněk, který se do průběhu dramatického duelu zapsal hned několika způsoby.

Tomáš, který do Písku přestoupil před rokem z Táborska, neměl nejšťastnější vstup do utkání, když po vyloučení spoluhráče Aleše Hanzlíka a vedoucím gólu Benátek neproměnil v 6. minutě pokutový kop. „V tu chvíli se mi hlavou nehonilo asi vůbec nic. Byl jsem sám na sebe naštvaný, že jsem nedal penaltu. Už si ani nepamatuji, kdy jsem ji naposledy neproměnil. Vzal jsem to na sebe, omluvil jsem se klukům v kabině a řekli jsme si, že zmákneme druhou půli, což se nakonec povedlo,“ prozradil Tomáš Froněk.

Žlutomodří mohli být po dokonale nepodařeném startu frustrovaní a nesoustředění, ale na hřišti předvedli úplný opak. V oslabení se tlačili do útoku a snažili se prosadit přes zataženou obranu Středočechů. „Vždycky se hraje lépe, když je nás stejně jako soupeřů, ale myslím si, že jsme to zvládli dobře. Makali jsme a možná to ani nevypadalo, že nám jeden hráč chyběl,“ popsal Tomáš Froněk situaci na trávníku, na kterém to chvílemi vypadalo, že hráč chybí Středočechům. „Bylo na nás na všech vidět, že chceme dát gól. Rvali jsme se a za vyrovnáním jsme šli,“ doplnil Tomáš Froněk.

Když šest minut před koncem padl vyrovnávací gól, probudil se také soupeř. Benátky se nechtěly smířit s úspěšným odporem píseckých fotbalistů a několik minut hostům zle zatápěli. „Hlavně jsme nechtěli znovu dostat gól. To byl základ, protože jsme stále měli na paměti, že máme vyloučeného hráče. Doufali jsme v možnost brejku, která přišla. Dali jsme druhou branku, vyhráli jsme a máme tři body, za což jsme strašně rádi,“ řekl autor obou přesných zásahů píseckého A-mužstva v Benátkách nad Jizerou, který byl v úvodu smutným hrdinou. Nakonec se však stal hrdinou v pravém slova smyslu.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle