Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jandu odvezla sanitka, vítězný gól zařídil Vlk

 
neděle, 28. ledna 2018, 17:23

Ani ve druhém střetnutí zimní přípravy se třetiligová Čížová nedočkala vstřeleného gólu. Po nadílce s dorostem Viktorie Plzeň U19 prohrála těsně s Roudným 0:1. V minulé sezoně se oba soupeři potkávali v divizi.

Již po šesti minutách mohla jít Čížová do vedení, ale nařízenou penaltu brankář Hřebejk Jandovi chytil, když se vrhl správně po své levici. Čížovského smolaře Petra Jandu musela po nezaviněném vzdušném souboji a nešťastném dopadu na zem v prvním poločase odvést záchranka. „S otřesem mozku skončil v nemocnici,“ mrzelo činovníka Čížové Vladimíra Vávru. V den utkání slavil kulaté 30. narozeniny čížovský kapitán Michal Held.

„Nehráli jsme špatně, ale nedaří se nám v koncovce. Stále se v ní trápíme,“ kroutil hlavou Vávra. „Nedokážeme zúročit převahu a pak inkasujeme po ojedinělé šanci soupeře. Vlastně po naší velké chybě. Toho se musíme vyvarovat.“ Roudenští ve svém prvním střetnutí v novém roce příjemně překvapili a hýřili aktivitou. „Podali jsme velmi dobrý výkon, hrálo se fyzicky náročné utkání s pohlednými kombinačními akcemi,“ zpozoroval roudenský činovník Miloslav Varady.

Čížová zkoušela jihlavského Pedra

Trenér Čížové Aleš Jindra zkoušel oproti minulému střetnutí jednoho nového hráče. „Z Jihlavy testujeme Dominika Pedra, který je defenzivním hráčem,“ prozradil Vávra. Odchovanec Pelhřimova Pedro (22 let) nejčastěji nastupuje na postu stopera.

Vloni byl v kádru prvoligového FC Vysočina. V Juniorské lize odehrál přes 80 zápasů. V posledních letech sbíral zkušenosti a herní praxi především na hostováních ve druhé a třetí lize. Nejprve ve Vlašimi (podzim 2015), v Domažlicích (podzim 2016) a poslední půlrok v Zápech.

Zaváhání stopera potrestal Martin Vlk

Malšané bez nemocného Hály (přišel z druholigového Dynama ČB) udeřili s Čížovou v 19. minutě po Vlkově důrazu. „Dostal jsem stopera pod tlak, zazmatkoval, kopl míč do mě, ten se odrazil před gólmana, ale stihl jsem to vypíchnout a podařilo se mi „Bartymu“ nahrát před prázdnou branku,“ popsal nám vítěznou Bartošovu trefu navrátilec z Dynama Martin Vlk (na snímku).

Po skončení podzimu se rozhodl vrátit do mateřského klubu od Malše. „Do Roudného jsem se moc těšil, odehrál jsem tam všechny mládežnické kategorie. A v Dynamu mě to popravdě moc nebavilo, neměl jsem z fotbalu takovou radost, jako mám teď v Roudném. Myslím, že to bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohl udělat,“ mínil 18letý útočník, který v Dynamu pendloval mezi ligovým dorostem a juniorkou.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, archiv JF