Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek po soustředění vyprášil druholigové Znojmo

 
sobota, 4. února 2017, 19:40

Za krásného fotbalového počasí, které vystřídalo dosavadní mrazy a sněhové přeháňky, přivítali písečtí třetiligoví fotbalisté v přípravném utkání druholigové Znojmo.

Písečtí svou převahu zúročili již v 7. minutě, kdy po přihrávce Filipa Řezáče doklepával míč za brankovou čáru Martin Voráček - 1:0. Znojmo výrazněji zahrozilo až po dvaceti minutách hry, ale obléhání domácí šestnáctky prozatím k přímému ohrožení Lukáše Varyše nevedlo. Zato na druhé straně se skóre opět měnilo a znovu zásluhou Martina Voráčka, který obešel hostujícího gólmana a ve 29. minutě rozvlnil síť podruhé - 2:0.

Chuť střílet branky útočníkovi FC Písek rozhodně nechyběla. O chvíli později mohl dosáhnout na čistý hattrick, jenže tentokrát už byl úspěšnější Jakub Konvalina v bráně hostů. S čistým štítem však do poločasu nevydrželi ani Jihočeši. Ve 43. minutě dostal balón za Varyšova záda Petr Kirschner, který si na malém vápně naskočil na centr od rohového praporku - 2:1.

Domácí tým předváděl pěkný fotbal a v útočení nepolevil ani po změně stran. Přítomnost novice Tomáše Froňka byla v záložní řadě hodně znát. V první půli se posila s devítkou na zádech zastřelovala, ale po dvou minutách druhého poločasu mohla oslavit premiérovou trefu v píseckém dresu - 3:1.

Hráči od Otavy byli nebezpečnější a vytvářeli si další šance - například Vojtěch Zeman, který mířil pouze do tyče, zahrozit však dokázali i Znojemští. V 67. minutě z toho bylo dokonce snížení, když míč mezi tři tyče dotlačil Jakub Teplý - 3:2.

Drama se ale nekonalo, protože brankově bohaté fotbalové menu už dochucovali pouze domácí. Čtvrt hodiny před koncem poslal vynikající centr do pokutového území Jakub Held. Na správné místo v tu chvíli nabíhal Filip Řezáč, který neminul - 4:2. Poslední slovo si vzal v 85. minutě Tomáš Froněk. Filip Řezáč si vyzkoušel roli nahrávače a neservíroval na kopačky šikovného záložníka lahůdku, kterou nešlo neproměnit - 5:2.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Byli jsme týden na soustředění na šumavském Zadově, kde jsme hodně běhali. Kluci byli bez míče a dnes na nich bylo vidět, jak jsou hladoví. Stejně jako proti Teplicím, na které jsme šli po měsíci a půl prázdnin, tak i proti Znojmu byla znát velká chuť do hry. Nemohu opomenout, že jsme měli dva nové hráče v sestavě, kteří našemu výkonu hodně pomohli.“

FC Písek - 1. SC Znojmo FK 5:2 (2:1)

Branky: 7. a 29. Voráček, 47. a 85. Froněk, 75. Řezáč - 43. Kirschner, 67. Teplý.

Písek: Varyš (v průběhu druhé půle Jevčák) - Řehák, Havel, Rendla, Sajtl - J. Held, Froněk, Milec - Vaněk, Řezáč, Voráček. Do druhé půle nastoupili: Hrachovec, M. Held, Zeman, Holub.

Znojmo: Konvalina - Helísek (46. M. Holub), Rapouch, Svozil (46. Odehnal), Javůrek (46. Urbančok), Šamánek (46. Teplý), Motal, Nepožitek (46. Novák), Lyras, Klíma, Kirschner.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle