Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová neuspěla ani v Jirnech a dál platí nováčkovskou daň

 
neděle, 10. září 2017, 20:07

Čížová neuspěla na hřišti soupeře ani tentokrát. Nad její síly byly loni první Jirny, které potvrdily dosavadní bilanci týmu, který doma neprohrál. Naopak Jihočeši na svůj první bod zvenku stále čekají. Po porážce se ocitli na posledním místě tabulky.

Domácí byli jasnými favority a ze začátku svoji pozici potvrzovali. Hosté se rozehrávali pomaleji a už v 11. minutě mohli prohrávat. Jenže Kocourkovu střelu naštěstí pro ně zastavila tyč. Několikrát musel svoje nesporné kvality prokázat i gólman Satrapa.

Jihočeši se postupně přece jenom dostávali do hry a často ohrožovali domácí branku. Velikou příležitost měl Zahrádka, ale jeho pokus vyrazil Kafka na roh. Poté i hosté nastřelili tyč a dorážka mířila nad břevno.

A deset minut před koncem prvního poločasu přišel trest. Janoch vyvážel středem míč ze svého pokutového území, ale potom zvolil špatnou variantu přihrávky. Domácí snadno získali míč a po střele Pokorného Satrapa poprvé kapituloval – 1:0.

Vondráčkova pojistka

I po pauze začaly Jirny aktivněji, ale hosté se tentokrát přizpůsobili daleko rychleji. Kafka měl víc práce, ale výsledek byl stále nulový. Na druhou stranu se opět radovali domácí. Únik Vondráčka se pokusil zastavit držením za dres Dvořák, ale nakonec dres pustil. Akce tedy mohla pokračovat a Vondráček zvýšil náskok domácích – 2:0. A Dvořák žlutou kartu viděl tak jako tak. Dílo zkázy pak dokončil Klán – 3:0.

Radim Kokeš, trenér Čížové: „Je to těžký. Příležitosti si vytvoříme, ale pořád vázne koncovka. Před sezonou přišlo několik hráčů, do kterých jsme vkládali značné naděje. Jenže se pořád nějak nemůžou adaptovat na třetí nejvyšší soutěž a jejich výkony za naším očekáváním zaostávají. Doufejme, že se to zlepší.“


SK Viktorie Jirny - TJ Sokol Čížová 3:0 (1:0)

Góly: 35. Pokorný, 61. Vondráček, 83. Klán. Rozhodčí: Paták Michal - Paták Viktor, Košan. Delegát: Tulinger. ŽK: (Mareš, Klán – Chytrý, Dvořák). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Janoch (46. Grobár), Novák, Rozhoň, Tomášek – Zahrádka (81. Vávra), Dvořák, Janda, Nečas, Polodna, Chytrý (67. Bálek).  Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle