Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nad Vyšehradem se nerozjasnilo

 
sobota, 26. srpna 2017, 18:11

K utkání třetího kola Fortuna ČFL cestovali písečtí fotbalisté do Prahy, kde se na Vyšehradě střetli s domácím Slavojem. Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila chtěli odčinit domácí ztrátu s Benešovem, ale ani z hlavního města nemohli odjíždět spokojení.

Zápas nenabídl příliš pohlednou podívanou. Šance v úvodní pětačtyřicetiminutovce se daly spočítat na prstech jedné ruky. Lepší vstup zaznamenali Pražené, v jejichž dresu se dvakrát dostal k centru z levé strany Tadeáš Madej. Ve 4. minutě ještě jeho nabídku nevyužil Filip Drobílek, ale o osm minut později nasměroval míč do sítě exbudějovický Michal Klesa - 1:0.

Hosté vyšehradskou obranu příliš nestrašili. Z delší vzdálenosti zkoušel štěstí Aleš Kočí, jenže mezi tyče nemířil ani on, ani nikdo ve žlutomodrých dresech. Jiří Havránek hájící svatyni Slavoje tak zasahovat nemusel. A nezměnilo se to ani po rohu Aleše Hanzlíka, na který si ve 41. minutě naskočil Miroslav Slepička.

Po přestávce Písek přeci jenom ožil. Domácí byli po většinu druhé půle zatažení v obraně, ale hostující převaha fungovala pouze po velké vápno - v šestnáctce nebezpečno nebylo. Šemíci čekali na protiútoky, což se jim vyplatilo v 70. minutě. Hráči Vyšehradu vyrobili rychlou kombinační akci, v jejíž hlavní roli byl sprintující a centrující Filip Drobílek, který přes celé vápno našel zakončujícího Dominika Haška - 2:0.

Až poté Písečtí vystřelili na bránu. O zápis do statistik se zasloužil střídající Jakub Held, který ještě krátce před koncem nastřelil břevno. Hosté se tentokrát netrefili a ani druhá cesta do Prahy nebyla odměněna bodovým přídělem. Zlomí fotbalisté Písku nepovedený začátek třetiligové soutěže ve středu v Králově Dvoře, kde se bude hrát vložené 16. kolo?


FK Slavoj Vyšehrad - FC Písek 2:0 (1:0)

Branky: 12. Klesa, 70. Hašek. Rozhodčí: D. Drábek - O. Šedivka, O. Čechlovský. Delegát: R. Hamouz. ŽK: 4:2 (Hašek, Máče, Kostorek, Egert - Hanzlík, J. Held). Diváků: 130.

Vyšehrad: Havránek - Egert, Hendrych, Drobílek (91. Krasnyanyk), Matějka (88. Kulhavý), Klesa, Madej, Hašek (70. Kostorek), Máče (80. Macej), Hradecký, Čtvrtníček (93. Stareček).

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík - Hrachovec (57. Řezáč), Milec (67. J. Held), Froněk, Kočí, Presl - Slepička (75. M. Held).

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle