Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Konec v poháru, Dynamo nestačilo na Velvary

 
sobota, 22. července 2017, 20:24

Pohárová pouť skončila pro Dynamo v nejkratším možném čase. Jihočeši nestačili na divizní Velvary a s MOL Cupem se loučí už v prvním kole. O jedinou branku zápasu se postaral Antonín Holub v 56. minutě. V závěru mělo Dynamo velký tlak a vypracovalo si velké šance, které však nedokázalo proměnit.

Trenér David Horejš do prvního mistrovského utkání pozměnil sestavu. Ve stoperské dvojici dostal šanci s Jiřím Kladrubským Lukáš Havel, do středu zálohy se postavil kapitán Petr Benát. Do sestavy se vrátil Roman Wermke. Divizní soupeř dokázal v úvodu zápasu statně vzdorovat a vytvořil si i úvodní šanci utkání. Tvrdou ránu Petra Šaldy vyrazil Jindřich Staněk na roh. Jihočeši se mohli dostat do vedení po spolupráci Mashikeho s Benátem, kdy druhý jmenovaný přestřelil.

Jednoznačně nejpilnějším střelcem prvního poločasu byl právě Petr Benát. Špílmachrovi hostujícího mužstva se ale nedařilo najít recept na domácího brankáře Měsíčka. Velkou šanci spálil Jakub Pešek. Mashike se krásně uvolnil kolem dvou hráčů, nacentroval na krajního záložníka, který možností skórovat pohrdl. Branku tak první poločas nenabídl.

Do druhého poločasu neudělal ani jeden z trenérů změnu a nadále se hrálo převážně vyrovnané utkání. Žlutou kartou na sebe upoutal Lukáš Budějský, o chvilku později střílel Jindřich Kadula vedle. V 56. minutě přišel pro Dynamo šok. Ve skrumáži před brankářem Staňkem se do zakončení dostal Jindřich Holub a dokázal protlačit míč do budějovické branky – 1:0.

Odpovědět mohl z dobré pozici při volném přímém kopu Petr Benát, ale nastřelil pouze zeď. Úspěch nepřinesly ani následné dorážky. Poslední minuty utkání Dynamo mačkalo soupeře jako citrón, ale velvarská obrana neustále odolávala. Dvě šance měl Roman Wermke, ale ani z jedné se nedokázal prosadit. Dynamo tak překvapivě vypadlo v poháru už v prvním kole, kdy podlehlo Velvarům 0:1.

FC Slovan Velvary – SK Dynamo ČB 1:0 (0:0)

Branka: 56. Holub. Rozhodčí: Klíma – Fišer, Koval. ŽK: Budějský (VLV).

Velvary: Měsíček – Obrtlík, Ludvík, Tenkl, Červený (86. Křtěn), Budějský (71. Müller), Chrobák, Šalda, Pavlíček, Vašut, Holub. Trenér Pavel Janeček.

Dynamo: Staněk – Řezáč, Havel, Kladrubský, Pouček – Javorek, Benát – Wermke, Kadula, Pešek (66. Vaněk) – Mashike (58. Táborský). Trenér David Horejš.

Napsal(a) SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle