Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V podzámčí se nevyhrávalo. Hluboká skončila v první polovině

 
úterý, 18. července 2017, 07:12

Hluboká vstupovala do uplynulé sezony pod velením uznávaného trenéra Františka Cipra a především na vlastním trávníku byla jen těžko k poražení, což potvrzuje zisk 35 bodů. O minulém ročníku, umístění na sedmé příčce a plány do toho dalšího jsme hovořili s funkcionářem Petrem Řehořem. Jak nám prozradil, zásadní změnou jsou termíny domácích zápasů. Na Hluboké se bude chodit na fotbal v sobotu dopoledne.

Jste spokojení s umístěním nebo jste očekával víc?
Chtěli jsme být v horní polovině tabulky, takže můžeme hodnotit sezonu jako úspěšnou.

Jaké byly plány po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Plány byly se co nejrychleji zachránit a uhrát oproti podzimu nějaký ten bod navíc. A to se nadmíru povedlo. Podzim jsme měli totiž slabší, ale na jaře se nám dařilo.

Co vás během sezony nejvíce trápilo?
Asi jako všechny oddíly hlavně zranění. Především na podzim to bylo hodně na našich výsledcích znát.

Vítězné Soběslavi jste připravili jedinou porážku, v podzámčí jste byli jen těžko k poražení. Venku jste ale vyhráli jen třikrát.
Podařily se nám oba zápasy proti Soběslavi, i ten venkovní, kde nám domácí sebrali vítězství dvě minuty před koncem. Ale jinak se nám venku moc nedařilo. Spíše jsme vozili remízy.

Kdo tým v sezoně táhl, kdo byli ti lídři, na které jste se mohl spolehnout?
Myslím, že se vydařila sezona všem hráčům a podávali dobré výkony. Ale když bych měl někoho vyzdvihnout tak útočné duo Tauber a Hájek (na snímku, pozn. aut.) a také v záloze Němec a Nitrianský a vzadu Legdan, Antoš.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Nejvydařenější byl hned ten první podzimní s Olešníkem, kde jsme jim nedali šanci a také oba zápasy se Soběslaví, a naopak nejhorší domácí byl proti Oseku a Hradci. A venku v Třeboni.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Oproti minulé sezóně, si myslím, že kvalita šla dost nahoru. Hodně zápasů bylo velmi kvalitních a na krajský přebor převyšující.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Překvapila mile Soběslav, která nakonec právem postoupila. A také Želeč a Čimelice. Těm se sezona také dost povedla jak výsledkově, tak i herně. Více jsme očekával od Olešníku a také od Ševětína, kde jsme si myslel, že příchodem trenéra Koláčka to  zachrání, ale opak byl bohužel pravdou.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
Přípravu jsme zahájili 11. července. Utkáme se 19. 7. s Jankovem, 22. 7. jedeme na turnaj do Soběslavi, 28. 7. hrajeme v Krumlově a generálku sehrajeme doma v náš nový domácí hrací čas, a to v sobotu 5. 8. v 10 hodin

Jaké budou hráčské změny v týmu?
Do Nemanic odešel brankář Vacl a místo něho přišel z Týna brankář Vachuta. A z Rudolfova Brůha. Ještě bychom chtěli aspoň jednoho hráče do obrany a do zálohy. Na nich se zatím pracuje.

S jakými plány půjdete do příští sezony?
Plány jsou jako minulý rok - být v první pětce a nemít hlavně problémy se záchranou. A podávat takové dobré výkony, které do našeho krásného areálu v podzámčí přilákaly co nejvíce lidí.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle