Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek zapojoval mladíky. Do příští sezony jde bez kapitána Blažečky

 
čtvrtek, 13. července 2017, 18:29

TJ Osek v klidu dokráčela za udržením v soutěži. Dokázala to bez velkých potíží. Největším problémem pro kouče Jaroslava Voříška bylo skládání mužstva. Když skončili ostřílení hráči, musel sáhnout do vlastní líhně. Místní dorostenci vyhráli I. A třídu a hned několik jich v jarních odvetách sbíralo ostruhy v A-týmu. „V základu se pravidelně objevovali tři i čtyři dorostenci, což byla velká škola,“ říká trenér Voříšek. Osek nechce zůstat pozadu ani v příští sezoně a o případných posilách jedná.

V krajském přeboru jste obsadili jedenácté místo. Panuje s tímto umístěním spokojenost?
Vzhledem k okolnostem, které nás provázely po celou sezonu, jsem s umístěním spokojen. Díky mnoha neplánovaným absencím byl kádr velice úzký. Takže 11. místo, 35 bodů se skórem 33:66 je asi reálné maximum.

Jaké byly plány po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Po podzimní části jsme nechtěli mít záchranářské starosti, jinak podzimní i jarní sezóna byly výsledkově i herně podobné.

Co vás během minulé sezony nejvíc trápilo? Třeba obsadit hráčsky obě krajské soutěže asi nebylo jednoduché, že?
Jednoznačně mě trápil právě úzký kádr. Před sezónou přestoupili pro nás klíčoví hráči Uher a Schánělec, do Rakouska odešel Mrkvička, dlouhodobě se zranili oba Balouškové, kvůli práci absentoval Mráz, do zahraničí odcestoval Maroušek. Na druhé straně dostali možnost ochutnat soutěž hráči, kteří by za normálních okolností nehráli. V základu se navíc pravidelně objevovali tři i čtyři dorostenci, což byla velká škola. Podobně na tom byl i náš B tým, takže poskládat obě soutěže byla někdy opravdu velká alchymie…

Koho z hráčů byste za předvedené výkony vyzdvihl?
Každý hráč, který nastupoval, se více či méně podílel na celkovém výsledku nebo umístění. Jmenovat musím zkušeného Chaluše v bráně, spolehlivé a stabilní výkony podávali Carda a Krejčí, v útočné fázi Hosnedl, Blažečka a Říský. A tak bych mohl jmenovat další. Co ovšem stojí za zmínku je zapojení do základu dorostenců Hocha, Brabce, popř. Čapka, Hřebíčka či Hanáka.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Jako ostudné považuji šestky doma s Dačicemi ve druhém kole a pak v Rudolfově, no a bůra doma s Hlubokou. Naopak mezi povedené řadím výhru v Písku 2:1, doma s Protivínem 3:1, remízu v Soběslavi a vítězství v závěru sezóny v Olešníku 2:1 a doma se Želčí 2:1.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Úrovni soutěže určitě přispěli spadnuvší exdivizionáři, velkou kvalitu prokázala Soběslav, v dobrém světle se ukázaly týmy Želče a Protivína.

Letní volno končí, kdy vám začala příprava na novou sezonu?
Trénovat jsme začali 11. července, sehrajeme čtyři přípravná utkání. Je tedy měsíc na to, aby si vše sedlo a my byli na ostrý start dobře připraveni.

Proběhly doposud nějaké změny v kádru?
Hráčskou činnost ukončil v Oseku kapitán Blažečka, do Junioru Strakonice odchází Petr Baloušek. O případných posilách se stále jedná, ale počítat už můžeme s brankářem Hulínkem z Písku.

S jakým předsevzetím půjdete do nadcházející sezony?
Vytvořit tým, který bude hrát v soutěži důstojnou roli, bavit sebe i fanoušky dobrým fotbalem.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle