Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Protivín se po devítileté odmlce v přeboru neztratil

 
pátek, 7. července 2017, 10:30

Dlouhých devět let museli v Protivíně čekat na návrat mezi nejlepší mužstva v kraji. V minulém ročníku projeli svěřenci Juraje Kobetiče A třídou jako nůž máslem a z nováčkovského nadšení těžili i v podzimní části, v níž po přezimování patřili k největším překvapením. Za celý rok 2017 prohráli pouze čtyřikrát. Jaro sice až tak slavné nebylo, ale i tak splnili Protivínští předsezonní plán. „Kvalitu z podzimu jsme potvrdili jen v pár utkáních,“ uvědomuje si kouč Kobetič.

Jste spokojený s umístěním nebo jste očekával víc?
Jsme i nejsme spokojeni. Po povedeném podzimu jsme chtěli zůstat ve špičce, no nepovedlo se, proto nespokojenost. Před začátkem soutěže bychom 8. místo brali, takže spokojenost.

Jaké byly plány po podzimu? Skvělé čtvrté místo vám dalo klid do jarních odvet.
Chtěli jsme se prezentovat kvalitními výkony, všechno bylo po zimní přípravě v pořádku, i první tři utkání se vcelku povedla. Získali jsme šest bodů. Pak nastal útlum, tréninkový proces nebyl úplně v pořádku a odrazilo se to na našich výsledcích. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho vyhrabali, přišly zranění, smolné okamžiky, ale závěr už to bylo lepší. Kvalitu z podzimu jsme potvrdili jen v pár utkáních.

Co vás během sezony nejvíce trápilo?
Tréninkový proces nebyl vždy tak, jak jsem si představoval. Přístup v utkáních ale byl v pořádku.

V Protivíně trénujete delší dobu. Jak se za svým působením ohlížíte?
U mužstva jsem již čtyři a půl sezony. Ohlížím se pořád a z mojí strany je co zlepšovat.

Kdo tým v sezoně táhl, kdo byli ti lídři, na které jste se mohl spolehnout?
Na hodnocení mužstva jsem jmenoval jména Zbyněk Vorel, Jaromír Vorel, Jan Moravec, Ondřej Prášil, Radek Vojta. Oporou byl i Marek Hanus v bráně.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Top zápas jsme odehráli doma proti Katovicím, kdy se nám povedlo v deseti otočit zápas v náš prospěch. Nejmíň povedený doma s Rudolfovem, kdy jsme nedokázali čelit kvalitní hře soupeře.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
V jarní části jsem měl dojem, že úroveň zápasů trošku upadla. Vysoká laťka, která byla dána na podzim, velký pokles nedovolila. V krajském přeboru je spousty kvalitních hráčů, mužstev a trenérů.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Jindřichův Hradec je výborné mužstvo, ale to mě nepřekvapilo, znám ho déle. Soběslav předváděla, s námi určitě, vysoký standard a budu jim fandit v divizi. Čimelice mají nenápadný projev, ale je účinný a překvapily mě, že vydržely nahoře. V Želči se nám nedaří, tam se necítím dobře.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
Začneme 12. července, máme turnaj ve Vodňanech, zápas v Týně, doma Vltavín, na dalším pracujeme.

Jaké budou hráčské změny v týmu?
Zatím vše zahaleno tajemstvím. Chceme někoho přivést, protože konec dalšího účinkování u mužstva ohlásili Jan Vojta a pro zdravotní problémy Milan Brož. Úzký kádr je potřeba rozšířit.

S jakými plány půjdete do příští sezony?
Hrát fotbal na nejvyšší krajské úrovni.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák