Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fanoušci Sparty a Slavie se utkají v Mazelově již potřicáté

 
pátek, 7. července 2017, 00:57

Obecní úřad a fotbaloví nadšenci Mazelova pořádají na místním fotbalovém hřišti v sobotu 8. července 2017 jubilejní 30. ročník utkání příznivců fotbalových klubů Sparty a Slavie.

Sportovní program zahájí v 16 hodin střetnutí starých gard, které se odehraje na malém hřišti (5 proti 5). V 17.30 je na programu výkop hlavního zápasu, po němž proběhne 17. ročník o Penaltového krále Mazelova. Připraveny jsou i další soutěže - sestřel si svůj dlabanec, o nejuřvanějšího fanouška či fanynku a nechybí ani slosovatelná tombola. Celou akci završí večerní Mazelovská sportovní zábava, která proběhne přímo na hřišti. K poslechu a tanci bude hrát rocková skupina VoToM Rock. Zváni jsou všichni příznivci sportu a dobré nálady.

Kořeny v Mazelově má bývalý hokejový reprezentant Luboš Rob starší, narodila se tu jeho matka. Podle posledních zpráv přijede i jeho syn Luboš a hrát bude i otec František. Hokejová dynastie se výrazně zapsala do historie českobudějovického hokeje. Organizátoři by rádi pozvali k slavnostnímu výkopu některého ze slavných hráčů pražských „S“ pocházejícího z jihočeského regionu.

Jak to všechno vzniklo?

Tradici založili v roce 1988 tři přátelé kulatého nesmyslu. Slávisté Jiří „Baďa“ Novotný, Jan Bartoš a sparťan Bohumil Lidral. Od zmiňovaného roku se pravidelně setkávají na této akci mazelovští rodáci a jejich rodiny.

V zápasech je pravidlem, že mohou hrát pouze místní rodáci, i když někdy se muselo jít v rodokmenech hodně hluboko… Několikrát nastoupili v obou týmech i hosté. Od roku 1992 se hrají zápasy starých gard, složené z místních legend. V roce 2000 přibyla soutěž o penaltového krále Mazelova, která si získala na velké popularitě a prestiži. Každým rokem zúčastnění vzpomínají na zesnulého kamaráda a spoluhráče Josefa Holického, velkého fanouška mazelovského sportu.

„Pevně věřím, že se tato tradice udrží v Mazelově i v dalších letech. Za sebe mohu slíbit, že pokud mi bude zdraví sloužit a budu mít podporu přátel a místního obecního úřadu, budou fotbalová setkání i nadále pokračovat,“ uvedl za organizátory Bohumil Lidral.

Napsal(a) Redakce