Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama zahájila přípravu na novou sezonu. Cíl je vylepšení loňské pozice

 
čtvrtek, 6. července 2017, 21:53

První seznamovací trénink absolvovali hráči juniorského týmu SK Dynamo České Budějovice včera a od prvního tréninku je čeká plná příprava na nový ročník Juniorské ligy. Kádr tvoří deset hráčů, které budou doplňovat nadaní dorostenci a hráči A-týmu. Budějcká Drbna vyzpovídala trenéra Romana Lengyela, který spolu s asistentem Vlčkem pro hráče připravil hned od úvodu tréninky s balonem.

Jakou obměnou prošel kádr?
Odešli čtyři stěžejní hráči – Tomášek, Blažek, Jenne a Bálek, který byl naším nejlepším střelcem. Místo nich přišli čtyři kluci z dorostu, které se budeme snažit zapracovat do kádru.

Změny jsou konečné?
Uvidíme, ale nějaké odchody jsou ještě ve hře, protože kluci mají nabídky z Rakouska nebo Německa. Bylo by mi líto, kdyby odešli, ale to se nedá nic dělat. Zatím pracujeme s deseti hráči, které máme k dispozici.

Kolik hráčů by mohlo odejít?
Teoreticky by do zahraničí mohli odejít ještě dva hráči.

Kdy budete vědět definitivní rozhodnutí?
Zatím je vše v jednání. Uvidíme. Hráčům se ale divit nemůžeme, protože u nás hrají pro radost. Mají to jako koníček, zatímco v zahraničí si něco můžou vydělat. Osobně jim naopak musím poděkovat, že u nás k tréninkům a zápasům přistupují poctivě, protože je to pro ně hodně náročné.

I v nové sezoně tedy počítáte, že budete úzce spolupracovat s druholigovým A-týmem a dorostenci?
Budeme na to spoléhat. Doteď to fungovalo a máme domluvu, že v tomto smyslu budeme pokračovat. Spolupráce by měla být úzká jak s A-týmem, tak i hráči, které má v týmu Pavol Švantner. Bez jejich pomoci bychom Juniorskou ligu hrát nemohli, protože sami kompletní tým nevytvoříme.

V uplynulé sezoně jste skončili předposlední. S jakými cíli půjdete do nové sezony?
Určitě chceme skončit lépe než minulý rok. Plno zápasů jsme nedotáhli do konce. Měli jsme i dobré zápasy, porazili jsme Spartu.

Budete souhlasit, že na to má velký vliv fakt, že v každém zápase Juniorské ligy skládáte jinou sestavu?
Ano, samozřejmě. Je to jeden z faktorů. Kolikrát jsme dohrávali zápasy s pěti dorostenci, kterým bylo 17 let. Ten rozdíl je pak markantní. Na druhou stranu často proti nám nastupují hráči s ligovými zkušenostmi a pro naše kluky je to pak velká škola.

První přípravu máte v plánu na sobotu. Hrajete proti Jihlavě doma?
Ano. V sobotu od 11 hodin na Složišti. Počítáme, že opět nastoupíme v kombinované sestavě a s Pavolem Švantnerem se bavíme o tom, že bychom na poločas nasadili tým juniorky a na druhou půli dorostence z devatenáctky.

Na koho ještě v přípravě narazíte?
Máme tam Jankov, Třeboň, Písek. Záměrně jsme si domluvili soupeře z okolí. Sezona začíná již na konci července, takže na přípravu moc času není.

Před sezonou jste právě posílil divizní Jankov, ale jak je vidět, tak si asi dlouho nezahrajete. Co se vám stalo, že máte nohu v dlaze?
Přetrhl jsem si Achillovu šlachu, takže nějaký měsíc budu ještě bez fotbalu. Chyběl mi a Jankov měl o mě delší dobu zájem, tak jsme se domluvili, že si s nimi ještě zahraji. Za jak dlouho to bude, to ale teď neumím říct. Moc to teď neřeším, uvidíme, jak se to bude hojit. Na prvním místě je ale práce v Dynamu a s tím v Jankově počítají. Pokud se budou zápasy křížit, má Dynamo přednost.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna