Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší dorost Dynama potěšil trenéra Plocka přístupem a výkony

 
čtvrtek, 6. července 2017, 20:07

Sedmnáctka budějovického Dynama měla po nevydařeném podzimu v České lize dorostu (skupina A) co napravovat. Výrazné zlepšení prokázala v jarních odvetách pod taktovkou nového kouče Jaromíra Plocka. Zlepšila se nejenom hra, ale hlavně bodové zisky. Černobílý mladší dorost se umístil na deváté příčce.

K mužstvu jste se připojil v zimní přípravě. Tým byl na posledním místě tabulky s velkým počtem obdržených gólů.
Na tento problém jsme se s kolegou Petrem Kadlecem zaměřili a řekli si, že ho musíme odstranit. Další problém byl, že se nám nepodařilo vyhrát ani jedno utkání na venkovních hřištích. To byl druhý cíl do této půlsezony. Ale hlavně nám šlo o přípravu našich hráčů na přechod do další kategorie, protože jsou ročníky 2000, a ty po této sezoně odcházejí do staršího dorostu, kde budou hrát nejvyšší soutěž, která v této kategorii u nás je. Cíl každého trenéra u mládeže by měl být takový, aby vychoval a připravil mladého hráče na další kategorie a pak následně do dospělého fotbalu.

Pohled do konečné tabulky musí být příjemný, ne?
Když se podívám na tabulku po této sezoně, musíme kluky pochválit, jak odpracovali tento půl rok a na jaké místo se dostali svým přístupem a  výkony. Samozřejmě bych chtěl vidět Dynamo v této kategorii na vyšších příčkách, ale je to jen sport a fotbal, který má kluky bavit. Pořád jde o vývoj každého mladého hráče a výsledek by měl jít malinko stranou a mělo by se koukat na celý tým a pak na jednotlivce. Protože jednotlivce udělá celý tým.

Ve druhé polovině jara vás navíc trápila velká marodka.
Po všech zraněních, která se nám přihodila, jsme dosáhli moc pěkného umístění. Protože když se teď zpětně podívám, kolik kluci odehráli utkání a v jakém počtu, tak jim je teď na místě poděkovat. Hráči jako Cepák, Grigera, Ardamica odehráli všechny zápasy v kuse. Moc nás mrzelo zranění Martina Janáčka, Jana Malechy, Davida Vávry, Patrika Švejdy a v neposlední řadě také Vojtěcha Faltýna. Ale prostě je to fotbal a zranění ke sportu a fotbalu patři.

Takže jste s jarem spokojený po všech stránkách?
Určitě. Chtěl bych poděkovat všem hráčům v kategorii U17 SK Dynamo za jejich přístup v trénincích, utkáních a ve všem. V tomto týmu je velký potenciál a obrovský charakter. Hráči to prokázali v několika utkáních, které museli obracet ve svůj prospěch a tím ukázali jaké morální vlastnosti a soudržnost v týmu panovaly.

S asistentem Petrem Kadlecem jste si padli do noty?
Spolupráce mezi námi byla perfektní a tak by to mělo vždy fungovat. Musím mu poděkovat za to, jak přistupuje k fotbalu a jak se připravuje na každé utkání, trénink a jakou pomoc nabízí našim hráčům. Ještě jednou děkuji všem hráčům a asistentovi za krásnou pro mě půlsezonu u kategorie U17.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza