Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Nová Ves odmítl hrát druhé housle. Nasbíral 50 bodů a skončil čtvrtý

 
úterý, 4. července 2017, 13:43

Brány krajské I. B třídy se vloni poprvé otevřely pro TJ Nová Ves u Č. Budějovic. Trenér Miroslav Pekárek zhodnotil letošní historickou sezonu v krajské soutěži pozitivně a doufá, že v té následující se novoveskému týmu bude dařit stejně jako letos.

Nová Ves postupovala v roce 2011 ze IV. třídy, nejnižší soutěže u nás. Po sérii postupů v okresních soutěžích na Českobudějovicku se probojovala až do I. B třídy.

Tak vysoko v N. Vsi nikdy nedosáhli. „Do soutěže jsme vstupovali jako nováček. Chtěli jsme hrát o klidný střed tabulky, abychom nemuseli myslet na záchranářské povinnosti. Po neuvěřitelném podzimu, kdy se do týmu rychle zabudovaly posily, jsme se dostali do TOP 3,“ popsal skvělé podzimní tažení kouč Miroslav Pekárek. N. Ves držela na podzim krok s postupující dvojicí Bavorovice – T. Sviny. Všechny tři kluby nasbíraly po první polovině shodně 29 bodů.

Výsledky v odvetné části výrazně ovlivnila zranění novoveských hráčů. „Nebýt marodky na jaře, myslím, že bychom skončili třetí. I tak panuje spokojenost, máme 50 bodů, navíc druhou nejlepší obranu v soutěži. Pokud nám bude více držet zdraví a forma, můžeme pomýšlet na vyšší příčky,“ přemítal Pekárek.  

Novovesští plánují přes léto posílit. „Do začátku sezony bychom měli přivést další dva nové hráče. Začneme 13. července, odehrajeme dva turnaje a pár přípravných zápasů,“ nastínil prázdninovou náplň Miroslav Pekárek (na snímku). Příští ročník I. B třídy zahájí o víkendu 19. – 20. srpna. Novoveští začnou na hřišti staronováčka Klikova, v domácí premiéře přivítají posledně třetí Kaplici.

Napsal(a) TJ Nová Ves, redakce | Foto Miloslav Kusbach