Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová pracuje na posilách a úpravě hřiště

 
pátek, 30. června 2017, 17:58

Fotbalisté Sokola Čížová si užívají zaslouženého volna. V uplynulé sezoně dosáhli výjimečného úspěchu, když vyhráli divizi A a zaslouženě postoupili do třetí nejvyšší republikové soutěže. Aby v ní nehráli druhé housle, musí vhodně posílit a v krátké době zapracovat na nejnutnějších úpravách čížovského hřiště, aby splnilo všechny normy předepsané STK.

Čížovští na to mají necelý měsíc, aby do konce července splnili veškeré požadavky předsedy STK Řídící komise pro Čechy. „Děláme všechno pro to, abychom odstranili nedostatky, které po nás žádá fotbalový svaz, aby hřišti mohl udělit licenci. Věřme, že se to povede. Kdyby ale náhodou ne, je v záloze hřiště ve Strakonicích. Znal jsem tam zázemí, takže jsme se dohodli. Sice to není daleko, ale i tak by to potom nebyla pro hráče ani pro doprovod komfortní situace se stěhováním věcí,“ míní Jiří Smrž, předseda klubu.

Za náhradní hřiště připadá v úvahu stadion ve Strakonicích na Sídlišti. „Pokud bychom nakonec hráli ve strakonickém azylu, zůstal by nám stejný termín hracích dnů i času. Tedy v sobotu bychom začínali v půl druhé jako předtím. Zatím nejde určit, zda bychom tam zůstali jenom na podzim, nebo až do konce sezony. Snad to nebudeme muset řešit,“ doufá Smrž, že ke stěhování nedojde.

V kabině se budou hlásit Tomášek, Bálek a Bodeček

Hráčský kádr posledního divizního mistra zůstává pohromadě. Tedy i s nejlepším střelcem všech českých divizí Martinem Jiroušem (33 gólů) a výborným Petrem Jandou, kapitánem Michalem Heldem, Radimem Nečasem a dalšími. Trenér Zdeněk Staroba z Příbrami se mohl těšit z postupu do ČFL s dalším jihočeským klubem. Po Písku (i když ze 4. místa) to dokázal s Čížovou. V obou klubech také úspěšně hrál.  

„Přípravu zahájíme 11. července a absolvujeme ji doma v Čížové. Měli by se do ní zapojit například David Tomášek a Lukáš Bálek z Dynama, exligový Lukáš Bodeček. Ještě jednáme s Pískem, chceme hodně posílit hlavně ofenzivu, i když právě Bodeček by měl vyztužit obranu,“ uvádí k posílení týmu činovník Vladimír Vávra. Tomášek s Bálkem byli dlouholetými hráči budějovické juniorky, Lukáš Bodeček prošel několika známými kluby (Olomouc, Žižkov, Jihlava).

Než Čížovští vyrukují do třetiligové premiéry na hřišti Benešova, čeká je pár přípravných zápasů. „První bychom měli odehrát 23. července na Zbraslavi a závěrečný poslední červencový víkend s Milevskem,“ doplňuje Vávra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle