Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lomnický Tatran bodoval v mládeži i mužské kategorii

 
středa, 28. června 2017, 19:04

V sezoně 2016/2017 se podařilo dvěma týmům Tatranu Lomnice nad Lužnicí získat prvenství ve svých kategoriích.

B-TÝM MUŽŮ

Do jarní části okresní soutěže na Jindřichohradecku nastupovala lomnická rezerva z prvního místa v tabulce. Pro soupeře to byla výzva a někteří se i náležitě připravili. „Některá utkání už nebyla tak jednoznačná a dalo nám to opravdu zabrat. Spolupráce s naším dorostem a áčkem byla hlavně opět o velmi dobré komunikaci mezi všemi týmy. Vždyť naším prvotním cílem při zakládání našeho mužstva bylo zapojovat co nejvíce hráčů z dorostu, aby pro ně přechod do mužů nebyl tolik násilný, a aby i ti mladší poznali, že fotbal je hlavně o spolupráci, týmovosti a pokoře,“ říká vedoucí mužstva Petra Marsová.

„Musím ale také zmínit i podporu ze strany našeho týmu v některých zápasech A-mužstva, kdy svými zkušenostmi pomohli klukům z áčka odlepit se ode dna tabulky a podpořili je tím v nelehkých chvílích,“ naráží na výpomoc zkušených hráčů béčka v I. B třídě.

A co na závěr...

„Pro udržení postupové příčky jsme udělali vše, co bylo v našich silách. Podle mého názoru je ale mnohem důležitější, jak jsme k tomu přistupovali a jestli jsme ty mladší dokázali něco naučit,“ míní vedoucí mužstva Petra Marsová. „Děkuji všem za odvedenou práci a v letní pauze všem přeji dostatek odpočinku, rodinné pohody, a hlavně abychom se na začátku nové sezóny všichni sešli zdraví a s dobrou náladou.“

Realizační tým. Trenér: Ladislav Prášek. Asistenti: Václav Nohava, Stanislav Marsa. Vedoucí: Petra Marsová.

Horní řada zleva: Koudelka Jiří (OFS J. Hradec), Marsová Petra – vedoucí mužstva, Voborský Petr, Doktor Jiří, Prášek Ladislav - trenér, Velich Matěj, Marsa Stanislav, Frolík František, Nohava Václav, Jedlička Karel, Marek David, Sedláček Martin, Špale Martin.

Dolní řada zleva: Melichar Václav, Prášek Pavel, Voborský Adam, Němec Roman, Nehoda Marek, Zákostelecký Milan, Šedivý Pavel.


DOROST

Po velmi vydařené podzimní části absolvovali dorostenci Tatranu soustředění na Lipně. Došlo ke změně trenérů, když se Karel Hrubý po vzájemné dohodě přesunul k mladším žákům. K dorostu se naopak od mladších žáků přesunuli Martin Špale a Pavel Šedivý. Společně tedy se Slávou Marsou vytvořili trenérský triumvirát.

„Vzhledem k tomu, že měl tým dorostu na soupisce 23 hráčů, tak jsme si nemohli stěžovat, na rozdíl od dalších týmů, na nedostatek hráčů. Museli jsme řešit téměř každý zápas, koho vyškrtnout ze sestavy, protože může být v sestavě jen 18 hráčů. To pro nás bylo vzhledem ke kvalitě celého týmu, účasti na trénincích a dalších faktorů rozhodných pro nominaci velmi obtížné před každým zápasem,“ uvedl trenér Martin Špale.

Tým předváděl vyrovnané výkony a především zápas na Rudolfově se mu povedl, kdy kluci opravdu zabojovali. I přes prohru doma s Kaplicí nakonec vyhráli I. A dorostu, skupinu A, a postoupil do krajského přeboru.

Trenéři: Karel Hrubý (podzim), Stanislav Marsa, Martin Špale (jaro), Pavel Šedivý (jaro). Vedoucí: Pavel Čečka.

Horní řada (zleva): Hrubý Patrik, Kabele Tomáš, Bartoš Dominik, Božovský Vladimír, Čáp Lukáš, Dušák Vojtěch, Milaberský Jiří, Marsa Jakub.

Dolní řada: Marsa Stanislav – trenér, Hrubý Karel – trenér (podzim), Dlouhý Radim, Král Miroslav, Šedivý Pavel, Vačkář Tomáš, Velich Matěj, Dušák Martin, Prášek Martin, Šnorek Jiří, Voborský Adam, Krejčová Nikola, Špale Martin – trenér, Čečka Pavel – vedoucí mužstva, Šedivý Pavel – trenér.

Chybí: Cypris Lukáš, Trachta Rostislav, Polách Michal, Burda Jan, Burda Jiří, Kos Václav, Pancíř Petr a Janda Tomáš.

Napsal(a) Redakce