Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhovosvinenský Spartak prožil jednu z nejúspěšnějších sezon v historii

 
pátek, 23. června 2017, 07:38

V sobotu 17. června ukončili v Trhových Svinech fotbalovou sezónu, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat. „Všechny týmy si zaslouží obrovskou pochvalu za to, co v uplynulé sezóně předvedly a za celý výbor jim děkuji,“ řekl předseda klubu Jan Gažák, který až s takovým úspěchem před začátkem sezony určitě nepočítal.

Muži "A" neodstartovali podzimní část sezóny podle plánu, když hned v prvním zápase remizovali s Kaplicí a museli se smířit s tím, že postup z I. B třídy nebude jednoduchý. Nakonec byla první část sezóny zvládnutá dobře a Spartak přezimoval na prvním místě.

Po soustředění a náročné zimní přípravě pod vedením trenéra Martina Píska, byl tým připraven na druhou část sezóny. Teď už byl cíl jasný: udržet první místo a postoupit do druhé nejvyšší krajské soutěže. Tým z Trhových Svinů se střídal na čele tabulky s Bavorovicemi, které byly v konečném součtu o bod lepší. Ovšem postup mělo zajištěno i mužstvo, které skončí na 2. místě s nejvyšším počtem bodů ze všech skupin I. B třídy. Tím mužstvem se stal po zaváhání Lažiště právě trhovosvinenský Spartak, který se tak vrací do I. A. třídy.

Nejlepším střelcem soutěže se stal Josef Kurali, který nastřílel 27 branek. Za zmínku také stojí výborné výkony dorostenců, kteří se postupně dostali do sestavy "A" mužstva a měli velký podíl na postupu. Poděkování patří také Zbyňkovi Veselému, který se po celou sezónu staral o brankáře Spartaku.

Dorostenci ovládli krajský přebor

Po vykoupání v kašně se hráči vrátili zpět na hřiště, kde začínala hrát svá utkání dorostenecká mužstva. Svou první sezónu v kraji nemohli mladíci zvládnout lépe. Starší dorost po celou sezónu podával výborné výkony. V prvním zápase na podzim Strakoničtí ani nevěděli, kde Trhové Sviny leží, a celá soutěž čekala, jak si nováček povede. Výhra 6:1 a následná devastace Slavie ČB 10:3 byla jasným varováním pro ostatní týmy, že Sviny nebudou lehký soupeř.

Zimní příprava nebyla úplně podle představ trenéra Jana Gažáka, ale výhry se nepřestávaly hromadit. Na konci soutěže se se 106 vstřelenými góly a jen třemi porážkami starší dorost radoval z prvního místa v nejvyšší krajské soutěži a také zamířil klubovým traktorem do městské kašny. Králem střelců se stal Jiří Macák, který vstřelil 34 branek!

Samozřejmě mladší dorost nechtěl zůstat pozadu. Po podzimní části sezóny neztratil ani jeden bod, skončil na jasném prvním místě a trenéři Jaroslav Petr a František Štrachal nemohli být spokojenější. Zimní pauza týmu příliš neprospěla a hned první zápas skončil porážkou. Nikdo z mladíků si však nechtěl dobře rozjetou sezónu pokazit a snažili se vyhrát, co se dalo. Nakonec prohráli jen tři utkání a posledním zápasem doma si zajistili první místo a do kašny se jelo potřetí! Aby toho nebylo málo, tak krále střelců vyhrál znovu hráč Trhových Svinů, kterým byl Josef Troup se 36 brankami!

Béčko mužů zfúzovalo se Slavčí

Již 11. června skončila sezóna pro B-tým mužů, kde přetrvává nouze o hráče, ale i přesto dokázal tým uhrát 5. místo. Stejný problém mají i v nedaleké Slavči a po dohodě mezi oběma kluby dojde ke sloučení těchto dvou týmů. V příští sezóně tedy uvidíme ve III. třídě pouze TJ Spartak Trhové Sviny "B". Domácí zápasy bude toto mužstvo hrát ve Slavči pod vedením Karla Brůhy st. a Jiřího Šafránka. Těšíme se na výborný tým, který bude jistě pomýšlet na vyšší příčky v soutěži.

Gratulace míří i k Otovi Šafránkovi, Miroslavu Pollákovi a hráčům do žákovských kategorií. Mladší i starší žáci se umístili v I. A třídách shodně na druhých místech. U mladších žáků měl střeleckou formu Ota Šafránek ml., který byl s 38 góly nejlepší střelec soutěže.

Nezapomínejme také na nejmenší fotbalové naděje trhovosvinenského fotbalu, kde nám rostou další skvělí hráči pod vedením trenérů Davida Štojdla, Zdeňka Krauskopfa, Michala Vrábka, Pavla Korčáka a Martina Dvořáka. Právě poslední dva jmenovaní trenéři dovedli starší přípravku v sezóně 2016/17 na 3. místo.

V Trhových Svinech se hraje fotbal už od roku 1922 a za tu dobu klub ušel velký kus cesty. Poděkování za to patří celému oddílovému výboru, trenérům, hráčům, rodičům, fanouškům, sponzorům a všem lidem, kteří se podílí na chodu a prezentaci klubu.

Napsal(a) Martin Valut