Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veteráni Dynama Č. Budějovice skončili třetí na republikovém finále

 
čtvrtek, 15. června 2017, 23:40

Na stadionu v Lázních Bohdaneč proběhl minulý pátek 3. ročník republikového finále veteránského fotbalu pro hráče nad 40 let, který se hrál na půlku hřiště. Finálového turnaje se zúčastnilo 14 nejlepších týmů z České republiky a vítěz veteránských soutěží ze Slovenska. Jihočeský kraj reprezentovala „pětatřicítka“ SK Dynamo Č. Budějovice a v těžké konkurenci si vedla nad očekávání.

V jedné ze tří pětičlenných skupin budějovické Dynamo porazilo na úvod Pardubický kraj 2:0 (Vodička, Vlček), následně se dvakrát rozešlo bez gólů jak s Polankou, tak s Motorletem Praha.

Před závěrečným střetnutím ve skupině bylo jasné, že cesta k postupu do vyřazovacích bojů vede přes vítězství se Světlou nad Sázavou. Budějovičtí vyhráli 4:1 (Plocek 2, Vodička, Vlček), když soupeř stačil za rozhodnutého stavu jen korigovat. 

Ve čtvrtfinále proti Jablonci uhrálo Dynamo třetí bezgólovou remízu a o postupujícím mezi nejlepší čtyřku musel rozhodnout penaltový rozstřel. Lépe šel hráčům v černobílých dresech, vyhráli v něm 4:3 a rozhodující penaltu proměnil Marek Peterka. V semifinále stál proti Jihočechům jeden z nejtěžších soupeřů, obhájce prvenství Havlíčkův Brod v čele bratry Marešovými, mistry republiky ve futsalu. Favorit připravil Budějovickým jedinou porážku na turnaji po výsledku 1:0.

Černý nejlepším brankářem

V duelu o třetí místo nastoupilo Dynamo proti domácím Lázním Bohdaneč a po trefě Jiřího Vlčka vedlo 1:0. Východočeši dokázali zvrátit stav, ale Vlček svým druhým zásahem vyrovnal na konečných 2:2. Držitele třetího místa určily penalty. V této disciplíně opět kralovalo budějovické mužstvo, vyhrálo 2:1, když se nemýlili Plocek s M. Peterkou.

Brankář Dynama Jaroslav Černý byl zásluhou nejméně obdržených gólů (čtyřikrát uhájil čisté konto) vyhlášen nejlepším brankářem celého turnaje a také při penaltách svůj tým výrazně podržel.

Na východě Čech se Dynamo představilo v sestavě: Černý – Anderle, Plocek, M. Peterka, Marek, Hanousek, Frühbauer, Přibyl, Vodička, Vlček, trenéry byli Jaromír Plocek st. a Jiří Anderle.

SK Dynamo ČB před turnajem. Zleva stojí Vodička, Hanousek, Přibyl, Anderle, Plocek s otcem. Klečí Marek, Frühbauer, Černý, Vlček, M. Peterka.

Konečné pořadí 3. ročníku

1. TJ Sokol Plumlov (Olomoucký KFS)
2. FC Slovan Havlíčkův Brod (KFS Vysočina)
3. SK Dynamo České Budějovice (Jihočeský KFS)
4. SK Lázně Bohdaneč (Pardubický KFS)
5. FK SK Polanka (Moravskoslezský KFS)
6. SK Motorlet Praha (Pražský KFS)
7. SK CAMEL Jablonec nad Nisou (Liberecký KFS)
8. TJ Svitavy (Pardubický KFS)
9. FK Slavoj Žatec (Ústecký KFS)
10. FK Bohemia Světlá nad Sázavou (KFS Vysočina)
11. Old Boys Bratislava (Bratislavský fotbalový svaz)
12. SK Bosonohy (Jihomoravský KFS)
13. FC Nový Hradec Králové (Královehradecký KFS
14. FK Baník Sokolov (Karlovarský KFS)
15. Výběr Pardubického KFS

Napsal(a) Redakce