Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice získaly čtyři body ve dvou dnech

 
středa, 14. června 2017, 17:15

Lheničtí zažili dva perné i parné dny. V pátek vítězně zvládli dohrávku 21. kola se Stachy a v sobotu získali důležitý bod po remíze s favorizovanou Čkyní. Vyhnuli se tak definitivně sestupovým starostem.

SK Lhenice – Sokol Stachy 5:0 (2:0)

Branky: 24. a 47. J. Mrkvička, 25. a 63. Mar. Sedlák, 49. M. Mahák. Rozhodčí: P. Dvořák – P. Zavadil, M. Harvalík.

Lhenice: Suchý – Kopf (46. Exner), Muška, T. Tůma, Burda (72. Lukáč) – Mrkvička, Beran (79. Starý), Růžička, P. Prenner – Mar. Sedlák (63. Bečvář), Mahák (69. Michal Sedlák). Do hry připraven P. Boška. Trenér P. Boška.

Oba týmy vstoupily do utkání s opatrným vyčkáváním. Poté se sice domácí pokoušeli ohrožovat soupeřovu branku, ale bez efektu, Bylo to viditelně zapříčiněno počáteční nervozity z důležitosti zápasu, Na rozdíl od Stašských, kteří již vybředli ze sestupového ohrožení. A tak v koncovce byli domácí nepřesní a několikráte chybovali i v defenzivě. Nejhruběji ve 13. min., kdy jejich chybu v rozehrávce, naštěstí pro ně ji hostující tým neztrestal.

Postupně ale v běžícím čase získávali Lheničtí herně navrch. A když ve 24. min. přesný centrovaný balon do šestnáctky od Mušky uklidil do sítě Mrkvička a hned nato po minutě v běhu zpoza velkého vápna přesnou gólovou trefou zvýšil Mahák na 2:0, došlo ke zklidnění a další gólové šance nedaly na sebe čekat.

Ty opravdu největší, v provedení Berana ve zcela samostatném nájezdu na branku a ve znovu Maháka v úniku, zůstaly výbornými zákroky gólmana Sýse neproměněny A tak šli domácí do poločasové otáčky s dvougólovým náskokem.

V samém úvodu druhého poločasu po Burdově přesném centru do šestnáctky a následné usměrněné střele k tyči podruhé mezi střelce zapsal Mrkvička - 3:0. A ve 49. min. jej následoval v obdobné herní situaci Mar.Sedlák - 4:0, Takže bylo o důležitém utkání pro domácí rozhodnuto.

Za čtyřbrankového rozdílu jakoby Stašští rezignovali a dovolili domácím dostat se do dalších gólových příležitostí. V těch nejvyloženějších se podvakrát ocitl Prenner, ale promarnil je. Až v 63. min., přidal po pohledné akci pátý gól opět Mar. Sedlák - 5:0.

Domácí za tohoto jednoznačného stavu prostřídali více hráčů, vědomi si zápasu se Čkyní, který na ně čekal hned druhý den.

Hostující tým nechtěl odejít z utkání bez vstřelené branky a patřil mu závěr. Díky pozorné obraně a několika skvělým zákrokům gólmana Suchého udrželi domácí čisté brankové konto. Ti v této fázi hry zahrozili jen několika nedotaženými brejky, ale všechny tolik potřebné body zůstaly doma.


SK Lhenice – SK Čkyně 1:1 (0:0)

Branky: 83. M. Mahák – M. Turek. Rozhodčí: M. Kocina – V. Šíma, M. Harvalík.

SK Lhenice: Suchý – Pilát, Tůma, Kopf, Exner – Mrkvička, Beran (68. P. Starý), Růžička, P. Prenner (76. Mar. Sedlák, 84. Lukač) – Mar. Sedlák, Mahák (80. Bečvář). Do hry dále připraven P. Trnka. Trenér P. Boška.

S pátečním zápasem v nohou nastupovali Lheničtí hned v sobotu k dalšímu utkání. Nabuzeni přesvědčivou výhrou v předchozí dohrávce hned v jeho úvodu favorizovaného soupeře zaskočili. Ve 4. min. se ve vyložené ložence sám před gólmanem Miklasem ocitl Mrkvička, ale možnost poslat svůj tým do vedení zahodil.

O minutu nato snad ještě větší gólovou nabídku dostal Mar. Sedlák po Mahákově střele a Prennerově nahrávce ale snad ze dvou metrů nezasunul balon do odkryté branky. Poté se v nasazení hrálo nahoru – dolů za pozorných defenziv bez nebezpečného ohrožování obou strážců branek.

Až ve 20. min. to byli hosté, kteří z přímého volného kopu zpoza šestnáctky pořádně zahrozili. Jeho exekutor Děd míč z něho nasměroval do šibenice, ale gólman Suchý jej bravurně vytěsnil  na roh. Z dalšího průběhu hry stála za zaznamenání tečovaná střela domácího Růžičky, po Beranově rohovém kopu, mířící těsně mimo tyče. Více toho první poločas nenabídl, za pohledu na světelný ukazatel skóre se dvěma nulami .

Po poločasové otáčce to byli Čkyňští, kteří získávali herně navrch. Únava Lhenických po odstupu pouze osmnáct hodin od odehrané dohrávky se přece jen počala projevovat. Překonávali ji obětavostí. V 58. min.ale důsledně nepokryli kontr soupeře, a ten šel M. Turkem do vedení - 0:1.

Domácí se přesto nevzdávali. V 83. min. rozehráli Prennerem rohový kop před gólmana Miklase, kde se nejvýše nad všechny dostal Mahák a hlavou srovnal na 1:1. Blížící se reálnou vidinu získání cenného bodu Lheničtí usilovně bránili, leč nakonec nemuselo pro ně zůstat jen u tolik žádaného bodíku. V samém závěru mače zprava unikl střídající Starý a poslal přesně centrovaný míč na neobsazeného Maháka před Miklase. Jeho hlavička se však mezi tyče nevešla. Skončila nad břevnem. I tak má bod pro Lhenické z uhrané remízy velkou cenu. Definitivně se zbavili sestupového ohrožení.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein