Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chvalšiny nestačily na Kaplici. Spartak stále drží třetí příčku

 
středa, 14. června 2017, 16:35

Dobrou formu z posledních zápasů chtěli Kapličtí potvrdit i v domácím střetnutí s celkem Chvalšin. Minulý týden chtěli spartakovci oplatit podzimní prohru Dřítni a to se povedlo. Stejný záměr pak měli v tomto duelu.

Už ve čtvrté minutě pláchnul hostujícím obráncům Lesňák, před vápnem byl jen za cenu faulu zastaven Babinským, a i když se diváci dožadovali červeného ocenění, byl hostující zadák rád za žlutou. V minutě desáté se po Štrbačkově přihrávce ve vápně uvolnil Řepa, střela po zemi minula bližší pravou tyč. Diváci si poprvé zakřičeli gól o dvě minuty později. Řepa prostrčil míč mezi obránci do vápna nabíhajícímu Jakubu Lesňákovi a ten střelou k tyči do protipohybu brankáře Cáby otevřel skóre střetnutí – 1:0.

Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Sikuta, mířil jen nad branku Spartaku. V osmnácté minutě naopak lovil míč ze své sítě chvalšinský brankář. Václav Kuchař vyvezl míč středem, na polovině hřiště jej nahrál Janurovi, pokračoval dál v běhu, od zkušeného spoluhráče dostal přesnou kolmici, a i když mohl ještě přihrávat Lesňákovi, zvolil zakončení a po střele po zemi se mohl radovat z prvního gólu mezi muži – 2:0.

S chutí hrající spartakovci měli i další příležitosti. V polovině prvního poločasu se po rohu dostal k odraženému míči ve vápně Micák, střílel po zemi, Cába zasáhl reflexivně nohou. Hostující gólman svůj tým podržel i o několik minut později. Štrbačka na pravé straně vyslal do úprku Daniela, ten hledal na přední tyči nabíhajícího Řepu, a našel, jenomže Cába stačil s notnou dávkou štěstí míč vytěsnit těsně mimo tři své tyče.

Po půlhodině hry ovšem inkasoval po třetí. Na levé straně Marek přesnou přihrávkou nastartoval Jakuba Lesňáka, ten se protáhl do vápna a střelou z úhlu dokázal překonat jinak dobře chytajícího Cábu – 3:0. I po třetím gólu na sebe nenechaly další šance domácích dlouho čekat, zůstaly však nevyužity. To se změnilo v 39. minutě, kdy po hrubce v hostující defenzivě skóroval opět kapitán Jakub Lesňák – 4:0. Krátce na to se pokusil Cábu překonat technickým pokusem i Janura, branku soupeře sice minul, ale i tak si vysloužil potlesk kaplických fandů.

Druhá půle se dohrávala z povinnosti

Po změně stran jakoby Kapličtí ve velkém vedru přepnuli na úsporný režim a šance začali počítat i hosté. Nejprve ovšem mohli skórovat spartakovci. V 47. minutě se po rohovém kopu ve vápně uvolnil Lesňák, mířil však jen na branku. O čtyři minuty později Štrbačka zpětnou přihrávkou oslovil Micáka, proti umístěné střele po zemi stačil Cába zasáhnout reflexivně nohou.

Po hodině hry se o slovo přihlásili i hosté. Po brejkové situaci kapitán Holas předložil míč Fučíkovi, střelu z levé strany Říha vyrazil. V 66. minutě měli domácí výhodu přímého kopu. Lesňákova střela po zemi mezi tři tyče nesměřovala. Na druhé straně střílel Fučík, Říha vyrážel na rohový kop. V 73. minutě uhájil čistý štít gólman Říha jen díky svému břevnu, po kterém se svezla Decarliho střela z dálky. Zanedlouho rychlonohý Fučík připravil možnost Zwifelhoferovi, ten však mířil jen vysoko nad bránu Spartaku. V 79. minutě mohl znovu skórovat Fučík, ale v cestě mu stál pozorný gólman Říha.

O chvíli později po dlouhém čase gólovka pro domácí. Po Janurově přihrávce se k velkému sólu nadechl Štrbačka, přes několik obránců se proháčkoval až před Cábu, dostal se i za něj, ale pak rozvlnil jen boční síť. Prakticky v té samé minutě mohl skórovat i chvalšinský Fučík, znovu však ztroskotal na Říhovi.

V 82. minutě zatáhl míč po levé straně Lesňák, přihrávkou po zemi našel na zadní tyči volného Micáka, ten však branku v gólové pozici minul. Vzápětí z poloviny hřiště šel sám na hostující branku Jakub Řepa, ale hrdinou okamžiku se stal gólman Cába. Dvě minuty před koncem ale přece jenom popáté inkasoval. Janura přesnou přihrávkou vysunul Lesňáka, ten se dostal d vápna, předložil míč na zlatém podnose Marku Urazilovi, který měl snadnou úlohu – 5:0.

První poločas zcela ovládli domácí, když si vypracovali čtyřbrankový náskok. Po změně stran polevili, šance byly k vidění na obou stranách, ale gól viděli diváci již jen jediný. Kapličtí se v tabulce díky lepšímu skóre udrželi na třetí příčce před českobudějovickou Novou Vsí.

FK Spartak Kaplice – Sokol Chvalšiny 5:0 (4:0)

Góly: 12., 30., 39. Lesňák, 18. Kuchař, 88. M. Urazil. Rozhodčí: Klimeš – D. Klíma, Adamovič. ŽK: 1:2 (Štrbačka – Babinský, Sluka). Diváků: 100.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Hami, Kuchař, Gondek (85. M. Urazil) - F. Marek, Janura, Micák, Daniel - Řepa (85. Pál), Lesňák.

Chvalšiny: Cába – Babinský, Motz, Holas, Decarli - Fic, Sluka (46. P. Postl), Sikuta, Nymsa - Zwiefelhofer, Fučík.

Napsal(a) Libor Granec